Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 січня 2014, 23:39 ДТП
У Тернополі постраждалого в ДТП достроково виписали з лікарні, щоб пом'якшити вирок винуватцю
У Тернополі постраждалого в ДТП достроково виписали з лікарні, щоб пом'якшити вирок винуватцю

Гучний скандал у Тернополі. Саме там розслідують справу про трагічну аварію за участі 20-річного водія. Вночі, повертаючись з розважального центру, кермувальник на шаленій швидкості врізався позашляховиком Ауді в таксі. Пасажир загинув, перевізника в тяжкому стані доправили до лікарні. Та після 19 днів перебування в медичному закладі прикутого до ліжка пацієнта несподівано виписали. Рідні впевнені - зробили це для пом'якшення покарання винуватцеві ДТП.

Уночі проти 23 грудня після зустрічі з друзями Олександр Кушнір повертався додому в таксі. Проте доїхати молодикові додому не судилося.

Олександр Чебенко, слідчий УМВС України в Тернопільській області:

- На проспекті Бандери міста Тернополя відбулась дорожня автотранспортна пригода. А саме автомобіль Ауді зіткнувся з автомобілем таксі Део Сенс. Внаслідок цього загинув пасажир таксі.

Рідні загиблого Олександра Кушніра одразу ж заявили, що вимагатимуть справедливого розслідування. Адже впевнені: до трагічної аварії призвели дії юного водія Ауді. Парубка посадовили в СІЗО. Та вже незабаром на сполох ударила дружина покаліченого водія таксі. Її нерухомого чоловіка після 19 днів перебування в нейрохірургії несподівано виписали.

Зоряна Труд, дружина постраждалого:

- Ми зраділи, що ми йдемо додому, ніхто в лікарні ж не хоче лежати. Ну але ми боялись, щоб під час перевезення нічого не порушити.

Таке поквапне виписування родичам і колегам пацієнта здалося дивним. Люди припускають: зроблено це для того, щоб пом'якшити міру покарання винуватця ДТП.

Андрій Янчак, колега постраждалого:

- Ми, ми собі так думаємо. Вони хотіли, там 19 днів було в суботу і скоренько, там 19 днів, ну вночі, в суботу вночі. На тобі виписку і забирайся звідси. Там 19, а там в понеділок вже буде 21, і вже зовсім по-іншому буде інкримінуватися ця справа.

Павло Левків, адвокат:

- Чим довше потерпілий перебуває в лікарні, тим можливо в подальшому буде призначенне тяжче покарання винуватій особі. Якщо вже більше 19 днів особа знаходиться на стаціонарі, я наголошую, на стаціонарі, то це вже можуть кваліфікуватися дії, як важкі тілесні ушкодження. Тому строк виписку з лікарні відповідно тягне за собою назначення покарання.

Лікарі ж тепер перед пацієнтом вибачаються. Утім, що діяли під впливами сторонніх осіб - відкидають. Кажуть - робили все згідно з протоколом.

Василь Бліхар, керівник Тернопільської обласної університетської лікарні:

- Я як керівник установи вибачився перед дружиною і пацієнтом за ті недоречності, які сталися в суботу. Правильно чи не правильно, це друга справа. Адміністративні чи дисциплінарні висновки будуть зроблені.

До розгляду справи про скандальну ДТП суд повернеться за кілька тижнів. Правоохоронці заявляють - за всім пильно стежать.

Олександр Чебенко, співробітник УМВС України в Тернопільській області:

- Хід розслідування цієї резонансної дорожньо-транспортної пригоди перебуває на контролі у керівництва обласної міліції.