Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 лютого 2013, 21:05 ДТП
Травмований при затриманні ДАІвець з Волині просить пожаліти свого кривдника
Травмований при затриманні ДАІвець з Волині просить пожаліти свого кривдника

На Волині інспектор ДПС ціною власного здоров'я намагався затримати порушника правил дорожнього руху. Бо п'яний кермувальник машини наражав на небезпеку себе й інших автомобілістів. І зупинити його було не просто. Він навіть почав таранити ДАІвця.

Форда, який рухався зиґзаґами, наряд ДПС побачив у Камінь-Каширському районі. На вимогу зупинитися водій лише додав газу. Порушника інспекторИ блокували тричі, але йому вдавалося вислизнути.

Михайло Панасюк, постраждалий:

- Буквально за 5-6 метрів він юзом затормозив. Я побіг до того автомобіля правопорушника. Намагався відкрити двері і його заставити залишити транспортний засіб. Він же, побачивши мене, додав швидкості, я схопився за підсилювач на даху. В народі кажуть - "лижа". Правою рукою вчепився. Він же добавив швидкості, я відчув, що з голови падає убір і дальше я нічого не пам'ятаю.

Зупинили горе-водія колеги Михайла лише по 40-кілометровій гонитві, коли він звернув на путівця.

Сергій Мельничук, командир роти ДПС УДАІ Волинської області:

- Водій затриманий, в першу чергу, за допомогою пошкодження транспортного засобу. Згідно закону України про міліцію. А саме - за допомогою табельної вогнепальної зброї. Було пошкоджене заднє ліве колесо. Водій затриманий. Перебував у стані алкогольного сп'яніння. Про що свідчить різкий запах з рота, почервоніння очей.

Доки лиходій, котрому заледве 30, свідчить у відділку, травмований ним інспектор одужує в хірургії районної лікарні. Каже, почувається кепсько.

Валерій Соловей, завідувач хірургії Камінь-Каширської лікарні:

- Виставлений діагноз: струс головного мозку, забійні рвані рани голови, ссадини на обох кінцівках. Там накладено три шви на голову, була скальпована рана невеликих розмірів, є гематоми під обома очима, стан задовільний. Свідомість збережена, ходить. Я думаю, що буде все нормально.

Тепер поліський шумахер кається, але уникнути кримінальної відповідальності йому не вдасться.

Олег, затриманий:

- Насамперед хочу сказати, що я прошу пробачення в чоловіка, якому завдав такої шкоди. Прошу в нього вибачення. Так, я винен, я знаю. Я не працюю, 30 років, проживаю тут.

Богдан Плясун, старший слідчий Камінь-Каширського РВ міліції:

- Відкрите кримінальне провадження по статті 342 ч.2 Кримінального кодексу. Це - опір працівникові правоохоронних органів.

- Санкція цієї статті?

- Позбавлення волі до двох років. 

Та ось клопіт: пом'якшити покарання бешкетникові просить постраждалий від його дій міліціянт.

Михайло Панасюк, постраждалий:

- В сім'ї їх є маленька дитина на утриманні, а чолові так - по заробітках. Зараз сезону немає, тож не працює. В першу чергу треба завжди залишатися людиною. Молодий 1982-го року, треба пошкодувати. Покалічити долю, то легше всього…

Та чи зважить суд на факт примирення сторін - ще питання. Адже не минуло й місяця, коли Олега вже ловили за кермування в нетверезому стані. Штраф він заплатив, а висновків не зробив.