Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 липня 2011, 12:41 ДТП
Киянку, яка збила на смерть людину, відпустили під заставу
Киянку, яка збила на смерть людину, відпустили під заставу

Киянку, яка днями на смерть збила на тротуарі людину, відпустили під заставу - 25 тисяч гривень. Наші кореспонденти з'ясували, що підозрювана - 29-річна мати двох маленьких дітей. Вона працює помічницею судді, тому родина загиблої хвилюється за об'єктивність розслідування.

Ці фото зроблені за кілька хвилин до трагедії, що забрала життя 44-річної Світлани. Того жахливого дня вони з братом та його дружиною, які приїхали з Росії, гуляли Києвом. Жінка саме хотіла показати гостям Софійський собор. Дорогою до нього і сталось лихо - на тротуарі з'явилась водійка на "Мерседесі".

Артур, чоловік загиблої:

- Где-то примерно тут она резко газанула, стала поворачивать, где-то примерно здесь поддела жену и ее брата бампером, и, заехав на эти ступеньки, ударила об ступеньки со всего размаха жену.

Правоохоронці стверджують: тепер винуватиці ДТП загрожує від 3 до 8 років в'язниці.

Олександр Радкевич, заступник керівника відділу ГУ МВС в м. Києві:

- Відносно неї порушено кримінальну справу. Автомобіль знаходиться на штрафмайданчику. Призначено ряд експертиз, в тому числі і автотехнічну. Я думаю, що, звичайно, що в неї вилучено посвідчення водія.

Родичі загиблої сподіваються, що вбивця не уникне покарання, та гірко визнають - близької людини це все одно не поверне.

Олександр, брат загиблої:

- Что изменит уже наказание? То, что трое детей остались без матери? То, что я остался без сестры? Родители без дочки? У нас еще отец после инсульта, до этого он хоть как-то ходил, вот с субботы он, в принципе, в не очень хорошем состоянии сейчас находится. У меня жена на третьем месяце беременности в этот момент здесь была.

Причину наїзду впевнено називає брат загиблої. Каже, жінка переплутала педалі газу та гальма через високі підбори.

Олександр, брат загиблої:

- Когда подходил, у нее спрашивал: "Ты понимаешь, что ты натворила? Что ты вообще делала в тот момент?" Она сказала, что она не знает. Она не поняла, что произошло. Но обратил внимание на обувь - обувь, конечно, была не водительская. Это туфли на высокой шпильке.

Владнати справу із родиною загиблої тепер намагається чоловік, який приїхав на місце ДТП. Він залишив родичам свій номер телефону та просив дзвонити в разі чого.

Артур, чоловік загиблої:

- Он представился Холондовичем Виктором Онисимовчием, потом я уже в интернете когда посмотрел, кто это такой, оказалось, это какой-то генерал, или бывший, или действующий генерал МВД.

Чоловік із таким ім'ям нині очолює фонд ветеранів МВС. З нами він спілкувався неохоче.

Слайд:

- Кем вы являетесь этой девушке?

- Я? Никем.

- А вы встречались с семьей пострадавшей?

- Да, сегодня. Сегодня встречался.

- Вы им чем-то помогли?

- Да при чем тут, я помогать собираюсь или не собираюсь. Это мое дело, личное, не касается вас.

Досудове слідство у справі трагічної аварії згідно з законом триватиме 2 місяці. Увесь цей час журналісти "Свідка" стежитимуть за подальшим розвитком подій.