Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2011, 15:01 ДТП
На Київщині на "перехресті смерті" інспектор ДАІ збив двох людей
На Київщині на "перехресті смерті" інспектор ДАІ збив двох людей

На Київщині розслідують резонансну ДТП. Молодий інспектор ДАІ збив автівкою двох людей. Один пішохід загинув, інший - у тяжкому стані.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Це перехрестя місцеві мешканці називають перехрестям смерті. Неосвітлена дорога без пішохідного переходу відібрала не одне життя.

Мешканець Нечипорівки Олег не стримує своїх емоцій. Вбивче перехрестя чоловік ненавидить. І перераховує тих, хто на ньому попрощався з життям.

Борис, мешканець с. Нечипорівки:

- Моя сусідка, годів чотири назад, - раз. Мого товариша друг з гаража, парінь виходив - два. Потом - тракторист, парень молодий, тоже вибіг прямо, тоже, під колеса. Тоже ще однієї жінки чоловік з роботи йшов. Ну, ви понімаєте, я вам правду кажу, хай вже вся Україна знає. Про це перехрестя.

Цей перетин доріг на сто четвертому кілометрі траси Київ-Харків. Щоразу пішоходи ризикують тут життям. Знак пішохідного переходу стоїть тільки на одному узбіччі, а розмітки немає. Поряд не видно жодного ліхтаря. Вночі, за словами водіїв, людину на дорозі помітити складно.

Борис, мешканець с. Нечипорівки:

- Хотя би він був освєщаємий, хотя би осєщаємий був, і то - вже для цих людей. А за пешеходні переходи і балакать нічого. Отам був, а тепер отут о поставили. Ну, ви ж знаєте - хіба ж люди будуть йти туди? Йдуть де кафе, поставили. Або ще щось.

Віктор, мешканець с. Нечипорівки:

- Хотя би вони фонарі поставили, хотя би фонарі. Ну, якісь мери должни ж буть, мєстна ж власть предпринять.

Не побачив людей на нечипорівському перехресті й двадцятитрирічний інспектор ДАІ. Ввечері правоохоронець їхав своєю "Ладою" з Києва. Дорогу саме переходили чоловік і його подруга.

Едуард Остапенко, керівник відділу ГУ міліції в Київській області:

- В результаті ДТП постраждало двоє пішоходів, один загинув на місці. Чоловік 73 року народження, жінка зараз в лікарні у важкому стані з переламами кісток тулуба і черепа.

Працівники придорожньої кав'ярні розповідають: все сталося дуже швидко - самі не побачили, звідки взялося горе-авто. Почули тільки удар.

Оксана, працівниця кав'ярні:

- Вони йшли по пішохідній доріжці, хлопця протягло метрів тридцять, а дівчина в реанімацію попала.

Василь, працівник кав'ярні:

- А удар який був?

- Глухий.

- Сильний?

- Да, і так, ніби скло посипалося. І він далеко протягнув чоловік. Ну, отсюда, если взять, не доїхав до останвочки. Отак расстояние наискось.

У міліції кажуть: обставини пригоди з'ясовує прокуратура. Наголошують на тім, що було темно, й пішоходи могли бути напідпитку. Чи був тверезим водій - теж іще невідомо.

Едуард Остапенко, керівник відділу ГУ міліції в Київській області:

- З приводу того, що працівник наш березанського відділу був за кермом. Ну, по-перше, він не перебував в цей час на службі, їхав на власному автомобілі. З приводу його стану було чи не було алкогольне сп’яніння - то попередньо не було. Але також судово-медична експертиза відповість на це питання остаточно.

Поки триває розслідування, в Нечипорівці нічого не міняється. Мешканці села, як і раніше, змушені перебігати необладнану й неосвітлену дорогу.