Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 жовтня 2010, 16:02 ДТП
Виявляється, переїзд у Тарасівці в день трагедії працював з похибками
Виявляється, переїзд у Тарасівці в день трагедії працював з похибками

Нові деталі зіткнення "швидкої" й потяга на Київщині. Виявляється, переїзд у Тарасівці того дня працював із похибками - шлагбауми закривалися не своєчасно. Підтвердження - в наступному сюжеті.

Василь Кравченко, головний лікар Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району:

- Ми не могли зрозуміти причину виїзду водія на закритий переїзд, всі його характеризують як одного з найвідповідальніших водіїв.

І знайшли виправдання. Та передали їх "Свідкові". Це відео з камер спостереження однієї з крамниць, що поряд із переїздом. Фільмується о пів на другу ночі. На кадрах добре видно: спочатку закривається основний шлагбаум. У цей час виїжджає "швидка" і мчить рейками. Перетинає першу колію. Більше перед нею закритих обмежувачів немає. Далі "УАЗика" збиває потяг. І протягує на всю свою довжину. Коли вже багатовагонник зник із кадра, тоді починає закриватися додатковий шлагбаум.

Василь Кравченко, головний лікар Центральної районної лікарні Києво-Святошинського району:

- Там видно, що швидка допомога поїхала - на один шлагбаум закритий, а другий відкритий. В жінки був гострий живіт, можливо, була необхідність операції, можливо, була загроза переривання вагітності. Шлагбаум був відкритий, можливо, тому водій і поїхав.

Ситуація з переїздом зацікавила прокуратуру Київщини. Виявляється, шлагбауми того дня працювали зі збоями. Чергова повідомляла про це лінійну станцію.

Олександр Гардецький, прокурор Київської області:

- Письмо в журналі зробила запис, що шлагбаум працює не в штатному режимі. Що додатковий шлагбаум закривається із запізненням.

Та цього не виправили. Тож нині слідчі намагаються відтворити, як все було.

Олександр Гардецький, прокурор Київської області:

- Якщо буде доказано, що додатковий шлагбаум на момент, коли "швидка" заїхала, повинен був закритий, тут у нас буде питання до працівників залізодорожного транспорту.

Нагадаємо, ще у четвер головний ДАЇвець країни запевняв: саме водій "швидкої" знехтував усіма правилами дорожнього руху.

Валерій Лозовий, керівник департаменту ДАІ МВС України:

- Яка була необхідність переїжджати перед закритим шлагбаумом, робочій сигналізації, і при тому всьому, що транспорт стояв - він об’їхав транспорт, який зупинився. Перед залізнодорожнім переїздом з одного боку, і другого боку, і поїхав по зустрічній смузі, переїжджав цей переїзд.

А представники "Укрзалізниці" запевнили: їхнє обладнання справне.

Сергій Михальчук, заступник генерального директора Укрзалізниці:

- На сьогоднішній день, ще раз повторюю, всі переїзди відповідають нормам, відповідають інструкціям, які є на сьогоднішній день, і всі переїзди забезпечують повну безпеку руху автомобільного та ж/д транспорту.

Крапку поставить слідство. Вже порушено кримінальну справу за фактом ДТП. Правоохоронці розбиратимуться, хто винен у загибелі вагітної пацієнтки та її чоловіка. В аварії вижила фельдшерка та водій швидкої, вони в реанімації.