Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 жовтня 2010, 15:00 Катастрофи
На Київщині "швидка" потрапила під потяг на переїзді: загинула подружня пара
На Київщині "швидка" потрапила під потяг на переїзді: загинула подружня пара

І знову трагедія на залізничному переїзді. На Київщині в селі Тарасівці на шляху потяга опинилася швидка. Крім водія, всередині були вагітна жінка з чоловіком та фельдшер.

За два дні після найкривавішої аварії в Марганці - чергова трагедія. Цього разу зі "швидкою" в селі Тарасівці. Близько дев'ятої вечора перед очима в сотні людей автомобіль із мигавкою рушив на переїзд. На нього наскочив пасажирський потяг.

Олена, свідок:

- Я вийшла, женщина кричала з тої сторони, хтось піднімається. Це, видно, водій був. Девочки не було, і знайти її довго не могли, а чоловік, видно, її, он Галя ходила, то тільки рука і нога.

За лічені хвилини на місці аварії було повно медиків і рятувальників. Поки одні надавали допомогу постраждалим та шукали тіла, інші очищали колію.

Вікторія Рубан, помічник керівника ГУ МНС України в Київській області:

- Проводили деплокацию автомобіля для того, щоб звільнити рух для пасажирського транспорту, о 23 було відновлено. Попередні причини з’ясовують працівники правоохоронних органів.

Свідки розповіли: кермувальникові просто не поталанило.

Олександр Дем'янчук, кореспондент:

- Водій швидкої надто поспішав встигнути перед потягом. Проїхавши один шлагбаум, другий перед ним просто зачинився. Автомобіль опинився у пастці.

Працівник переїзду вважає, що водій сам винний. І порушив не одне правило дорожнього руху, а одразу три.

Працівник переїзду:

- Основні шлагбауми закрилися, він їде на красний, пересікає сполошну, об’їжджає основну, і в момент закриття додаткового проїжджає, а сюда цей тоже падає і остається. Три порушення, і попадає під поїзд.

- А скільки відтягло?

- Близько кілометра. Швидкість потяга, орієнтовно, 115 км. Казать точно не можу, бо немає роздруківки.

Швидка прямувала до лікарні. Везла вагітну жінку зі скаргами на біль у животі. При ній були чоловік і фельдшерка. Потяг протяг машину з півкілометра. Дорогою автівка розліталася на шмаття. Подружжя загинуло, медичка й водій у реанімації.

Василь Кравченко, головний лікар центральної районної лікарні Києво-Святошинського району:

- Стан середньої тяжкості, знаходиться в реанімаційному відділенні, в нього відкрита черепно-мозкова травма, множинні переломи, на витяжці, зроблена обробка ран. В неї перелом основанія черепа, важкий стан.

Якщо вину водія підтвердять, і якщо він одужає - йому доведеться відповідати за смерть людей.

Валерій Лозовий, керівник департаменту ДАІ МВС України:

- Порушено кримінальну справу за статтею 286 транспортна - пригода, де загинуло більше 2 осіб. Переїзд обладнаний був всіма засобами, і при закритому шлагбаумі об’їхав колону, включив синю мигалку. Машинисту цей сигнал с хворими, але зупинитися потяг на такій швидкості не може.

Офіційно причину трагедії правоохоронці планують назвати за кілька днів.