Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 вересня 2010, 11:20 ДТП
На Сумщині через суперечливе ДТП може постраждати невинний водій
На Сумщині через суперечливе ДТП може постраждати невинний водій

Десять тисяч за ремонт автівки й рік без права кермувати - такі наслідки може мати для мешканця Охтирки дорожнє зіткнення. Його "ВАЗ" не розминувся з "Шевроле". На водія "Жигулів" складено протокол. Проте чоловік запевняє: його навмисно роблять винним, бо другий водій - родич місцевої чиновниці.

Роман Слободянюк, учасник ДТП:

- Повело стойку, крыло, капот. Естественно выкинуть его. Ну, и там внутри двигатель повело. Короче, увесь цей ремонт, мені сказали люди, обійдеться до 10 тисяч гривень.

Роман потрапив у халепу, коли вертався з райцентру Охтирки до рідного села. Розповідає, як упевнено рухався головною дорогою. Раптом йому напереріз із розгінної смуги біля автозаправки виїхало "Шевроле".

Тетяна, працівниця автозаправки:

- Тормоза, звук тормозів і стук машини об машину. Ось у нас розгоночна полоса. Він, получаеться, не уступив цій машині, що їхала з города.

Роман дуже здивувався, коли за два дні на нього оформили протокол про адміністративне правопорушення.

Роман Слободянюк, учасник ДТП:

- Чого вони одразу не склали протокол? Справку первичну про ДТП йому дали, а мені не дали. То єсть, елементарні такі пункти, які вони должні зробить і отдать - і йому, і мені сразу. Напрошується вопрос: чого так? Як я узнав позже, це чоловік мера города.

Сам водій "Шевроле" зі знімальною групою "Свідка" зустрівся залюбки, втім, офіційно коментувати ситуацію відмовився.

Водій "Шевроле":

- Если я муж мера, значит, я уже сволочь, все покупается, все продается. Мне это неприятно, я не хочу даже об этом говорить.

У приватній бесіді водій "Шевроле" переконує: зіткнення відбулося з вини його опонента, і сталося воно на зустрічній. Саме така позиція відображена у висновках працівників ДАІ.

Олексій Назаров, інспектор УДАІ в Сумській області:

- У діях одного з учасників ДТП вбачаються ознаки адміністративного правопорушення, а саме - недотримання безпечної швидкості руху, дистанції, виїзд на смугу зустрічного руху.

Павло Собина, адвокат:

- Як пояснює Слободянюк, він рухався по своїй полосі, а коли виїхали працівники міліції на місце скоєння ДТП, вони поміряли всю проїзну частину, включивши туди смугу для розгону і поділили порівну. Хоча фактично є розмітка, як до цього розриву, так і після автозаправочної станції.

Даївці схему ДТП журналістам не демонструють, але запевняють: її без зауважень підписали обидва учасники пригоди. Та на думку Романового захисника, правоохоронці поквапилися визначати винного.

Павло Собина, адвокат:

- Якщо спірне питання між особами, які потрапили в ДТП, повинні були матеріали направити для проведення експертного дослідження. І потім, по результатам дослідження, яке проводиться в місті Суми, визначити, хто винний із водіїв. І потім скласти на винного протокол.

Олексій Назаров, інспектор УДАІ в Сумській області:

- Клопотань з боку учасників пригоди про призначення автотехнічного дослідження в ході перевірки не надходило. З даним питанням вони можуть звернутися в суд при розгляді адмінсправи.

Якщо суд таки визнає Романа винним, він не тільки відшкодовуватиме всі збитки - парубка можуть ще на цілий рік позбавити права керування автомобілем.