Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2009, 12:15 ДТП
За два роки міліція так і не встановила винуватця ДТП
За два роки міліція так і не встановила винуватця ДТП

Він вже навчився ходити з протезом і може прийти на місце аварії, що сталася 2 роки тому поблизу Львова. Михайло був за кермом молочного мікрофургону, коли в нього в’їхала машина з угорськими номерами. Чоловік і досі не може отримати компенсацію від роботодавця. Адже міліція ніяк не встановить, хто винен.

Михайло Руденський, постраждалий: «Їхав за кермом фури іноземець. Цю справу розвивати нікому не вигідно – її простіше просто сховати і з часом її закрити. Так всім буде простіше, крім мене, звичайно».

Михайло каже, їхав з невеликою швидкістю – з молоком у багажнику не розженешся. Причиною аварії могло бути пробите колесо в угорській вантажівці.

Михайло Руденський, постраждалий: «У фури вистрілило колесо, за рахунок чого її викинуло мені на зустрічну смугу. Прямо на мене водій фури, просто не в силах був щось зробити».

Олег Мицик, адвокат постраждалого: «Працівниками міліції внаслідок неналежного огляду місця події не було взагалі зафіксовано слідів, що призвело до того, що вже понад 2 роки не можуть визначити місце зіткнення. А отже не можуть встановити, хто з водіїв порушив правила дорожнього руху, хто виїхав на зустрічну смугу хоч на сантиметр».

В Олени та Анатолія Векличів півроку тому загинув батько. Його збила автівка, за кермом якої був 20-річний юнак. Родичі переконані – під час наїзду дідусь йшов узбіччям.

Анатолій Веклич, син загиблого: «Ось дерев вже немає. На цьому місці росло велике дерево – акація. Як ми рахуємо, як відбувалася вся подія ця. Машина їхала звідти на великій швидкості. Не справившись із керуванням вдарилась у це дерево. ЇЇ розвертає, а ось є на паркані на цьому залишки від фарби. Ударяється, і ось на цьому місці десь знаходився наш батько».

Згодом у матеріалах кримінальної справи з’явилася інша версія – дідусь перебігав дорогу і його збила автівка. Справу закрили, однак на вимогу прокуратури розгляд поновили. Слідчі мали б відтворити події, але за півроку на місці ДТП відбулися принципові зміни.

Олег Мицик, адвокат постраждалого: «Це місце виглядає зовсім по-іншому. Взагалі немає дерев – дерева зрізані. І в який спосіб тепер буде працівник міліції доводити механізм зіткнення, залишається загадкою».

Це лише учасникам ДТП видається все зрозумілим, кажуть у міліції. Насправді іноді для з’ясування обставин потрібні кілька авто-технічних експертиз. А їх проводять лише в чотирьох інститутах - у Києві, Харкові, Одесі та Донецьку. Саме на це йде багато часу.

Денис Харчук, речник ГУ МВС у Львівській області: «На даний час проводиться додаткова експертиза, яка скерована в Одесу. За її результатами буде прийнято рішення. По ДТП у Лисиничах також проводиться додаткова експертиза. За півтора-два місяці вже буде остаточний висновок».

І Михайло, і родичі загиблого дідуся набралися терпіння й готові чекати. От тільки не збагнуть, тривале розслідування свідчить про ретельність слідчих чи спускання справи на гальма.

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львів, НТН