Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 травня 2014, 21:56 Інше
Як каратимуть за сепаратизм
Як каратимуть за сепаратизм

Організаторам незаконних референдумів у Східних областях України загрожує кримінальна відповідальність за сепаратизм. Про це СБУ та Генеральна прокуратура вже попередили місцевих депутатів та очільників міст.

За самовільне проголошення незаконних референдумів і сепаратиські заклики - до в'язниці. Так реагуватиме СБУ. І вимагатиме негайно брати чиновників-порушників під варту.

Олег Махницький, в.о. генерального прокурора України:

- На сьогоднішній день за сепаратиські дії передбачено відповідальність при обтяжуючих обставинах аж до довічного позбавлення волі. Тому нехай депутати місцевих рад, інші особи, які приймають в цьому участь, задумаються, перед тим як вчиняти відповідні дії.

Відповідні попередження правоохоронці вже надіслали очільникам двох десятків міст на сході України.

Валентин Наливайченко, голова СБУ:

- Офіційні застереження винесені 27 мерам, міським головам в Донецькій, Луганській, Миколаївській, Запорізькій областях.Офіційно, під підпис і відеозапис доведено, що в разі скоєння злочину кримінальні провадження, які відкриті по кожній справі і по кожній особі, затримання, санкція суду і строки, які передбачені по посиленому законодавству.

Відповідати за свої дії 2-го травня в Одесі доведеться і членам "Русского единства". Їх вже затримали співробітники СБУ з підозри в організації масових заворушень.

Валентин Наливайченко, голова СБУ:

- Ми можемо вам відзвітувати, шановні журналісти, про затримання диверсійної групи в місті Одеса, під керівництвом громадянина Долженкова, "Русское единство" називається ця банда, які особисто 2 травня в цинічний і зухвалий спосіб залізними прутами наносили тілесні шкодження мирному населенню, особливо літнім людям.

П'ятьох озброєних диверсантів з вибухівкою схопили й у Запоріжжі. За ватажка був росіянин із Ростова. Що мали намір скоїти ці люди - правоохоронці з'ясовують. Втім припускають: терористи готували провокації до 9-го травня. Тож силовики знову просять населення утриматись від участі в масових заходах.

Олег Махницький, в.о. генерального прокурора України:

- Це акції на підтримку державного ладу, чи це проти, я доручив прокурорам, щоб вони провели профілактичну роботу і розмови з представниками політичних партій і громадських організацій, щоб ті утрималися від проведення взагалі будь-яких акцій.