Телеканал НТН
Сообщить новость

Новости канала

7 мая 2014, 21:56 Прочее
Как будут наказывать за сепаратизм
Как будут наказывать за сепаратизм

Организаторам незаконных референдумов в Восточных областях Украины грозит уголовная ответственность за сепаратизм. Об этом СБУ и Генеральная прокуратура уже предупредили местных депутатов и глав городов.

За самовольное провозглашение незаконных референдумов и сепаратистские призывы - в тюрьму. Так будет реагировать СБУ. И требовать немедленно брать чиновников-нарушителей под стражу.

Олег Махницкий, и.о. генерального прокурора Украины:

 

- На сьогоднішній день за сепаратиські дії передбачено відповідальність при обтяжуючих обставинах аж до довічного позбавлення волі. Тому нехай депутати місцевих рад, інші особи, які приймають в цьому участь, задумаються, перед тим як вчиняти відповідні дії.

Соответствующие предупреждения правоохранители уже направили руководителям двух десятков городов на востоке Украины.

Валентин Наливайченко, глава СБУ:

- Офіційні застереження винесені 27 мерам, міським головам в Донецькій, Луганській, Миколаївській, Запорізькій областях.Офіційно, під підпис і відеозапис доведено, що в разі скоєння злочину кримінальні провадження, які відкриті по кожній справі і по кожній особі, затримання, санкція суду і строки, які передбачені по посиленому законодавству.

Отвечать за свои действия 2-го мая в Одессе придется и членам "Русского единства". Их уже задержали сотрудники СБУ по подозрению в организации массовых беспорядков.

Валентин Наливайченко, глава СБУ:

- Ми можемо вам відзвітувати, шановні журналісти, про затримання диверсійної групи в місті Одеса, під керівництвом громадянина Долженкова, "Русское единство" називається ця банда, які особисто 2 травня в цинічний і зухвалий спосіб залізними прутами наносили тілесні шкодження мирному населенню, особливо літнім людям.

Пятерых вооруженных диверсантов со взрывчаткой схватили и в Запорожье. За главаря был русский из Ростова. Что намеревались совершить эти люди - правоохранители выясняют. Впрочем, предполагают: террористы готовили провокации к 9-му мая. Поэтому силовики снова просят население воздержаться от участия в массовых мероприятиях.

Олег Махницкий, и.о. генерального прокурора Украины:

- Це акції на підтримку державного ладу, чи це проти, я доручив прокурорам, щоб вони провели профілактичну роботу і розмови з представниками політичних партій і громадських організацій, щоб ті утрималися від проведення взагалі будь-яких акцій.