Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 квітня 2014, 20:28 Інше
У Болгарії винайшли велосипед
У Болгарії винайшли велосипед

Напів-велосипед - напів-самокат. Болгарські розробники вважають - саме такий пересувний механізм незамінний для міста. Кажуть: то не тільки альтернативний екологічний транспорт для мегаполісів, а ще й міні-тренажер.

Він не шкідливий для довкілля і корисний для вашої фізичної форми - бо в нього немає керма і треба рухатися лише стоячи. Ось мабуть і все, чим різниться болгарський винахід від аналогів.

Мартин Ангелов, конструктор:

- Ми затяті велосипедисти. Прагнули змінити цей вид транспорту, зробити його максимально зручним і простим. Ось що з того вийшло.

Михайло Кленов, велосипедист:

- Ми кілька років міркували і врешті винайшли прототип. Наша модель унікальна.

Завважки самокат майже 8 кілограмів. І до метра заввишки. Має дуже компактні розміри. Тож, зі слів винахідників, ідеальний для міського трафіку.

Мартин Ангелов, конструктор:

- Він - продукт еволюції. Не треба було, як то кажуть, "винаходити велосипед". Ми просто створили власний різновид - аби довести, що немає нічого неможливого. Це чудовий транспорт і засіб дозвілля.

Позаяк цей транспорт без сидіння - він не що інше, як вуличний тренажер. Кермувати ним нелегко - зізнаються винахідники. Складно тримати рівновагу, досить велике навантаження - на ноги і корпус. Утім той, хто наважиться мати такого триколісного - запевняють перші користувачі - зможе хвацько маневрувати вулицями мегаполісів.

- Мені подобається дизайн. Він нестандартний. Гадаю, буде популярний.

- Це чудовий спосіб підтренувати м'язи. Такий собі вуличний тренажер. Все, що потрібно - крутити педалі.

Коштуватиме один такий міні-ровер до 800 доларів. Вже влітку - якщо знайдуть спонсорів - болгари пустять з конвеєра першу партію незвичних велосипедів.