Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 лютого 2014, 13:08 Інше
Унікальний американський ресторан
Унікальний американський ресторан

Ресторани однієї персони, де власник є водночас і офіціантом, і кухарем, і прибиральником - дедалі популярніші. Так, мешканцям Нью-Йорка, аби потрапити до такого закладу, доведеться вистояти в черзі 5 років.

Спочатку Деймон Берел відкрив невеличкий заклад у підвалі власного будинку. Готував там лише органічні страви з вирощених у своєму обійсті продуктів. Нещодавно чоловік зажив такої слави, що його номінували на нагороду імені Джеймса Берда - такого собі Оскара в кулінарії. Запоруку своєї популярності господар визначає так.

Деймон Берел, власник ресторану:

- Як бачите, все, що перед вами - з городу. Жодних постачальників у мене немає. Хіба для приготування страв із морепродуктів купую сировину. Я вирощую, сам створюю всі потрібні мені компоненти. Роблю все власноруч, старанно. Ось, мабуть, і всі секрети.

До того ж власник не користується рекламою. Каже: схвальні відгуки клієнтів найліпше популяризують його діяльність.

Щоб потрапити до легендарного закладу, доведеться чекати 5 років. Саме на стільки розписана черга відвідувачів, які забронювали столики. І це попри те, що коштує одна вечеря недешево - понад 255 доларів.

Деймон Берел, власник ресторану:

- Аби нагодувати одного відвідувача, я працюю 5 годин - спілкуюся з ним, готую їжу, сервірую стола. У вартість входить робота офіціанта, кухаря тощо.

Меню ресторану змінюється чи не щодня. Проте особливі інгредієнти - незмінні. Найунікальнішим атрибутом, який давно став візитівкою закладу, є хліб. Випікає його Деймон Берел з борошна з жолудів, насіння сосни та конюшини.

Деймон Берел, власник ресторану:

- За останні кілька тижнів ми отримали тисячі запитів від людей з 55 країн світу. Якимось магічним чином їжа, яку я готую, єднає, вабить, спокушає.

Про свої прибутки власник закладу не говорить. Не зізнається й які селебритіс спробували його страви. І навідріз відмовляється ділитися своїми знаннями та вміннями з юними кухарями. Майстер-шеф певен, лише отакий усамітнений спосіб життя - наодинці з природою та її дарами - дає змогу йому бути неперевершеним.