Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 грудня 2013, 23:56 Інше
Тепер у Карпати можна їхати потягом разом з автомобілем
Тепер у Карпати можна їхати потягом разом з автомобілем

На лижі з власною машиною потягом. Незабаром у складі поїзда Київ-Ужгород почне курсувати автомобілевоз. Усі охочі зможуть скористатися послугою. Ба більше, у купейному вагоні поїдуть водій і пасажири, навіть якщо квитків у касах вже немає.

Сергій - затятий автомобіліст і лижник-початківець. У Карпатах відпочивав уже кілька разів. Запевняє - без власної машини там складно.От, приміром, розповідає: села біля гірськолижних трас - невеликі, прийняти всіх охочих не в змозі. Тож доводиться селитися по сусідству.

Сергій, мешканець м.Києва:

- Если ты встаешь в 8 часов утра, и первая проблема у тебя - как добраться и как с собой отвезти снаряжение, помимо того, что если ты с детьми, для детей надо что-то взять.

Натомість власним автомобілем доїхати до курорту зі столиці - це справжня проблема, каже чоловік. Засніжені траси, перевали й великий кілометраж - умови важкі навіть для досвідчених водіїв.

Сергій, мешканець м.Києва:

- А дороги во многом, если выпал снег, чистятся очень плохо, а если и чистятся, то забрасываются солью, получатся вот такой раствор, при высокой скорости он просто, ты приезжаешь - назади у тебя стекло, полированное песком.

Проблему автомобілістів, принаймні на новорічно-різдвяні свята, взялися вирішити залізничники. Пропонують їхати потягом разом зі своїм залізним конем.

Микола Козак, перший заступник головного пасажирського управління Укрзалізниці:

- З 26 грудня починається курсування автомобілевозу в цьому напрямку, він буде курсувати потягом 537 Київ-Ужгород. Базовий тариф - в залежності від напрямку, якщо брати Ужгород - це 588 грн за тонну вантажу.

Приміром, разом з усіма виплатами перевезти легкову Шкоду обійдеться трохи більше тисячі гривень. До того ж водієві й пасажирам гарантують купейні місця. Навіть за дефіциту квитків.

Микола Козак, перший заступник головного пасажирського управління Укрзалізниці:

- Якщо пасажир замовляє перевезення авта, ми його гарантовано забезпечуємо місцями в цьому поїзді, в якому буде їхати автомобілевоз.

Такі автовози давно курсують у Дніпропетровськ і Симферопіль. Відгону від клієнтів немає - кажуть залізничники.

- Заказывают, бронируют места наперед.

В автовагон поміщається вісім машин: по чотири на два поверхи. Олександр - людина, яка розміщує тут транспорт. Каже - особисто відповідає за безпеку залізних пасажирів у дорозі.

- Плюс мы ставим на ручник, на парковку и башмаки на 4 колеса. Да, мы тоже ездим, сопровождаем, мы здесь принимаем и когда приезжаем на место, там где разгружаем.

Перед поїздкою всі авта ретельно оглядають у присутності водія.

Микола Гудзь, керівник багажного відділу вокзалу Київ-Пасажирський:

- Если есть царапины или вмятины, повреждена машина - все записывается в документе и потом сверяют, что машина была не ворованная, а то ж вы сами понимаете.

Квитки ж для автомобілів продають там, де й для людей: або на вокзалі, або на сайті залізниці.