Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 жовтня 2012, 21:51 Інше
У Харкові відкрили надсучасне депо
У Харкові відкрили надсучасне депо

Щоб залізничний рух був безпечним, потрібне відповідне обслуговування. В Харкові відкрили перше в Україні суперсучасне Депо для ремонту швидкісних потягів.

Новенька SKODA, щойно з рейсу, заїжджає в депо. Техніка нового покоління - такі потяги вимагають спеціального обслуговування. Раніше ж тут не було ані опалення, ані освітлення, ані вентиляції - самі стіни й дах. Тепер на місці старого депо фактично трирівневий сервіс-центр для потягів. Їх тримають підняті на висоту людського зросту надміцні рейки.

Олег Труш, оглядач-ремонтник вагонів:

- Вот это внутри, чтоб просматривать тележку - тогда не было. Оно ж низко было здесь. А сейчас можно зайти и просматривать полностью, под низом, что делается. Колесные пары, все просматривается.

А ось процедура, схожа на заряджання акумуляторів. Насправді ж відбувається пікантний процес - очищення біотуалетів. Новітні технології тут в усьому.

Андрій Купін, енергетик:

- Вот это - вакуумная колонка. Она сама, в зависимости от состава, выбирается программа, и сама удаляет. Удаляет, дезинфицирует, промывает. Нужно только подсоединить шланг и нажать на одну кнопочку. И все.

Володимир Козак, генеральний директор Укрзалізниці:

- Сегодня это самое современное, лучшее депо среди всех депо, которые имеются у нас на Укрзалізниці. И мы будем стремиться в дальнейшем, чтобы такие предприятия были у нас на каждой дороге.

В Укрзалізниці планують сполучити швидкісним рухом ще кілька міст. Для цього треба оновити парк сучасної техніки. А також обладнати ще кілька високотехнологічних баз для обслуговування.