Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2012, 11:46 Інше
Мешканець Львівщини знайшов недопалка в консервах
Мешканець Львівщини знайшов недопалка в консервах

Мешканець Львівщини придбав консерву "Бички в томаті" і коли відкрив - виявив там недопалка. Такий вміст у бляшанці шокував споживача. Тепер чоловік вимагає від виробника відшкодування моральних збитків.

Пан Ярослав із батьком та племінницею сіли попоїсти. Відкрили консерви: "Бички в томаті". Гадали, там риба в соусі, а виявилося - недопалки.

Ярослав, постраждалий:

 Я намастив ті бички, що я відкрив, на хліб, коли вкусив то реакція в роті була незрозуміла. Враження таке було так якби їв холодне сире м'ясо, просто сире холодне м'ясо. Я коли витягнув з рота цей бичок, так сказати бичок в соусі, я його розвернув і побачив що це фільтр від сигарети, як в народі кажуть - бичок, недопалок. Моя племінниця пожартувала - вуйку що ви хочете, бички - значить бички в томатному соусі та й всьо

 Та панові Ярославу було не до сміху. Він написав обурливого листа до заводу - виробника консервів. Окрім того, зателефонував в інспекцію з питань захисту прав споживачів. Там пояснюють - чоловік має право на відшкодування збитків. Утім не від виробника, а від продавця риби. І то лише за наявності товарного чека. Якого в Ярослава немає. А ще потрібно довести, що покупець  сам не підклав до бляшанки недопалка. 

Андрій Жукевич, головний фахівець відділу Інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області:

Це досить складно, тому що продукція вже відкрита, упаковка відповідно пошкоджена і довести, на якому етапі потрапив туди цей сторонній предмет нереально практично.

Водночас чоловік отримав відповідь із заводу, де виготовили консерву.

Ярослав, постраждалий:

- Читає електронку: Наша компанія ретельно стежить за якістю продукції, що сходить з конвеєру. Факт знаходження в банці фільтру від сигарет є неприпустимим. І ми з'ясуємо, яким чином він потрапив до банки. Будь-ласка вкажіть дату, код і номер зміни. Сподіваємось в подальшому приносити вам тільки приємні відчуття від споживання нашої продукції.

Та львів’янин очікує від виробника матеріальної компенсації морального страждання. Каже - поганий присмак у роті від чужого недопалка усунули б... дві тисячі гривень. Натомість менеджер із рибзаводу, стверджує: Ярослав запропонував як відшкодування - іншу банку із бичками. У Інспекції з питань захисту прав споживачів кажуть - чоловікові ще пощастило - буває гірше.

Андрій Жукевич, головний фахівець відділу Інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області:

Десь був курйозний випадок, що в пляшці з-під пива, вірніше з пивом, була миша, знаходилася.