Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2009, 10:16 Інше
Половину Києва паралізували масштабні затори
Половину Києва паралізували масштабні затори

Весь наземний транспорт по кілька годин пхається в кілометрових заторах. І все через реконструкцію транспортної розв’язки біля мосту Патона. Так важко Сергій ще не діставався робочого місця столичними дорогами. Він навмисно вийшов із машини подивитися, чи є інші шляхи подолання кілометрової тягнучки.

А Маріїна автівка не витримала штовханини проспектом і стала перед самісіньким мостом Патона.

Марія, водій: «Просто ужасно. Остановилась потому что машина перегрелась. Жду, пока остынет».

Сьогодні легше, – кажуть кермувальники. 18-ого травня взагалі було непереливки. Мости немов паралізувало. Люди хапаються за голову, коли чують, що так доведеться жити до серпня.

Спостерігати таку картину чиновники обіцяють до 31 липня. А відтак радять автовласникам забути про власні амбіції й користуватися метрополітеном.

У «Київавтодорі» заспокоюють – роботи йдуть за планом. Більше того, намагаються його перевиконати: завершити на місяць раніше.

Георгій Глінський, генеральний директор «Київавтодору»: «Ми зараз вживаємо заходи, щоби вкоротити цей нормативний термін за допомоги цілодобової роботи, за допомоги притягнення додаткових бурових установок, як це технологічно можливо. На сьогоднішній день ми підійшли до стадії реконструкції, коли нам потрібно облаштовувати тунель. Коли ми розведемо ці потоки за допомоги будівництва цього тунельчика, то тоді ми зможемо практично розв’язати цей транспортний вузол».

Робітники ж оптимізму керівництва не поділяють. Вкладуться у визначений термін тільки тоді, як надходитимуть гроші.

Робітник: «Грошей немає, йолки, як ви не можете понять, йолки палки. – Говорять, що до 31 липня. - Да, якщо гроші поступлять».

Тим часом водії метр за метром уперто долають столичні затори. Власники дорогих авт не уявляють себе пасажирами метро, а тому не збираються полишати керма. Всі уже звикли, що Київ і затори – явища нероздільні.

Марія, водій: «Так как у нас строятся мосты и дальше развивается дорожно-транспортная система, то это просто неизбежно. И когда это достроится, будет тоже самое».

Олександр Дем’янчук, Олександр Мироненко, НТН