Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 квітня 2009, 15:38 Інше
2009 року за вироком суду 36 дітей стали безбатченками
2009 року за вироком суду 36 дітей стали безбатченками

Правоохоронці вже не вперше у цьому домі. Брудний возик, несвіжа їжа, невипрані повзунки. Їй тільки два місяці, а вона вже відчула на собі лихо дорослої байдужості. Маленька Юля має і тата, і маму, лишень вони про неї не дбають. Мати полишила доньку на родичів і десь повіялася.

Родичі: «Тільки эта тікає, а кто знає – що робить... Ми самі не знаємо, де вона».

Працівники міліції забирають дитину до лікарні. Здоров’я – у нормі, кажуть медики. Ось тільки дівчинку вже давно не купали.

Медики: «Між пальчиками – грязюка, між нігтиками. Страшне!»

Батько постраждалої дівчинки: «Що грязний був трошки, то я в це можу повірить. Там і пилюка зараз була, тому що мати там білила першу кімнату. Пилюка там туди-сюди, а воно ж налипає на дитину. – Купати ж треба. – Та я знаю...»

Батьки не забарилися. Прийшли до райвідділку вже наступного дня після візиту правоохоронців. Офіційно 18-річна Тетяна виховує доньку сама, бо матері-одиначки отримують грошову допомогу від держави. Вона не вперше залишила дочку без догляду. І їй уже не вперше шкода.

Тетяна, мати постраждалої дівчинки: «На вас уже складали адмінпротокол за неналежне виконання батьківських обов’язків. Це вас не навчило?».

Батьки вже вкотре обіцяють змінитися. Вони сповнені рішучості повернути доньку. Для більшої сміливості уже зранку випили кілька келихів.

Батько постраждалої дівчинки: «Я не кажу, що я не пив пиво, бо випив пиво. Але я не алкаш. Не пив!»

Поки що двомісячна Юля побуде у лікарні. Там дівчинку, нарешті, скупають і проведуть повне обстеження. Але до рідної домівки вона все-таки повернеться. Правоохоронці нададуть горе-батькам іще один шанс.

Наталя Нечепуренко, керівник відділу Полтавського РВ міліції: «Дану родину ми будемо тримати на контролі, поставимо на облік як кризову сім’ю».

Історія Юлії не виняткова, стверджують правоохоронці. У Полтавській області стоїть на обліку більше тисячі кризових родин, у яких - близько двох тисяч дітей. Тільки 2009-го за вироком суду 36 дітей стали безбатченками.

Дмитро Ільчук, Яна Холодна, НТН