Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 жовтня 2014, 23:12 Суди
Беркутівець Садовник під арештом, але заочно
Беркутівець Садовник під арештом, але заочно

Дмитра Садовника знову кинуть за ґрати. Звісно, якщо знайдуть. Відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд Києва. Нагадаю, екс-беркутівець зник з-під домашнього арешту кілька днів тому. У прокуратурі певні: колишній правоохоронець, якого звинувачують у розстрілі 39 майданівців, втік. Натомість адвокат Садовника запевняє - його підзахисного викрали.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Суд чекав, а він не прийшов. Екс-командир роти Беркута Дмитро Садовник вкотре не з'явився на засідання. Утім, цього разу це не завадило суддям змінити запобіжний захід.

То вже п'яте засідання апеляційного суду у справі Дмитра Садовника. Попередні переносили, бо спецпризначенець не приходив. У приміщенні ніде яблуку впасти. Десятки телекамер, родичі та друзі загиблих майданівців. Адвокат підозрюваного, традиційно, просив відкласти суд через відсутність головного фігуранта.  

- В мене є клопотання, я заперечую, не можна розглядати справу без мого підзахисного.

Адвокат Дмитра Садовника запевняє - його підзахисного викрали. Тож певен - судити екс-беркутівця нині не можна.

Cергій Вилков, адвокат підозрюваного:

- Можливо, Дмитра Миколайовича вже навіть в живих немає, а ми вирішуєм його долю і вирішуємо, що він десь переховується. Окремо хочу звернути увагу, що Дмитро Миколайович був прикутий до ліжка, йому крапельниці капали постійно.

На суддів доводи адвоката не діють. Бурхливо їх сприймають і родичі загиблих.  

- У ході досудового слідства вже були становлені факти перешкоджання саме Садовником встановленню істини у справі. За таких обставин ми просимо задовольнити нашу апеляційну скаргу, ухвалу слідчого судді Печерського суду скасувати.

У прокуратурі певні: Садовника ніхто не викрадав, він просто втік.

Олексій Донський, старший прокурор Генеральної прокуратури України:

- Скажу лише те, що коли ми потрапили до нього додому, браслета там не було, був лише пристрій, браслет працює у системі з пристроєм, він мав носити також і пристрій. До версії викрадення я ставлюсь, як до повного абсурду.

Врешті апеляційний суд Києва скасував рішення про звільнення колишнього беркутівця з-під варти. Утім, доправлять Садовника до СІЗО, якщо знайдуть. Прокуратура обіцяє оголосити колишнього правоохоронця, якого підозрюють у розстрілі 39 майданівців у лютому цьогоріч, у міжнародний розшук.