Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 липня 2014, 22:35 Суди
Петро Мельник впевнений у перемозі
Петро Мельник впевнений у перемозі

З другої спроби таки визначилися. В Ірпені місцевий суд вирішував, де саме розглядатимуть справу колишнього ректора податкової академії Петра Мельника. Сторони надали судові і списки бажаних свідків.

Ірпінь. 10 ранку. Не встигли в місцевому суді розпочати засідання, як пішли на перерву. Все через те, що прокурор і постраждалі чомусь затримуються. Підозрюваний Петро Мельник укотре переконує, що невинуватий. А стосовно постраждалих - має одну лиш думку.

Петро Мельник, колишній ректор Національної податкової академії:

- Один провокатор і другий провокатор. Один документи привіз, другий - його похресниця зібралась поступати, ось 8 липня і почалася розробка Петра Мельника. Але на сьогоднішній день я з повною відповідальністю можу сказати, що не вдалася їм їхня задумка, їхня операція.

Коли всі нарешті зібралися, засідання продовжилося. Вирішували головно два питання: хто буде свідчити у справі, та чи можливо провести слухання тут, за місцем мешкання Мельника - в Ірпінському суді. Вирішили, що таки можливо. Після засідання ані прокурор, ані постраждалі не виявили бажання поспілкуватися з журналістами. І тільки-но судді вийшли із зали засідань, слідком вискочив і державний обвинувач.

- Обвинувальний висновок є?

- Є, ну і що? До побачення! 

Натомість адвокат Мельника переконаний - усе через те, що постраждалим нічого розказати на телекамеру, адже прямих доказів  вини його підзахисного немає.

Ігор Черезов, адвокат:

- Суд з'ясував думку учасників процесу щодо можливості розгляду справи по обвинуваченню Мельника П.В. і призначив дату наступного засідання. Були присутні всі учасники цього процесу, в тому числі так звані потерпілі, які не з'явилися на останнє судове засідання, і саме з цього приводу воно було перенесене на сьогодні.

Сам підозрюваний задоволений рішенням суду.

Петро Мельник, колишній ректор Національної податкової академії:

- Мені важливо, щоб суд був неупереджений і на нього не було тиску. Оце мені важливо. Тому що ніхто мені не покаже на відео чи на аудіо не почуєте, що Петро Мельник вимагав щось. Що Петро Мельник брав щось у руки, що клав кудись, мається на увазі кошти, про які вся Україна уже рік чує. І весь світ.

Уже наступної неділі відомий екс-ректор спробує довести, що обвинувачення на його адресу - хибні та сфабриковані.