Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2010, 14:47 Суди
20-річного хлопця покарали за підпал, якого він не скоював
20-річного хлопця покарали за підпал, якого він не скоював

"Опинився не тоді не в тому місці". Так уважає 20-річний херсонець Сергій Ватульєв. Його три роки тому покарали за підпал автомобіля. Мати парубка, що в суді була адвокатом сина, заявляє про порушення законодавства під час розгляду справи. Апеляція про скасування вироку спричинила ще більше лихо.

Уже третій рік поспіль херсонка Лілія Ватульєва боронить честь свого сина. Хлопця покарали на три роки за підпал, якого не скоїв, каже мати. Після 10 місяців у СІЗО парубка засудили до умовного терміну. Рідні вважають, з Сергієм повелися несправедливо, мати почала клопотати про скасування вироку.

Лілія Ватульєва, мати обвинувачуваного:

- Мой сын, как оказался там, он разборонял эту драку. Разбороняя драку, он стал обвиняемым. При этом всем, что рост у него метр девяносто, а не метр шестьдесят, как потерпевший описывает, что кто поджигал машину.

У суді мати стала адвокатом. Вона вважає, що її сина зробили "крайнім", бо справжній винуватець є родичем співробітника районної прокуратури. Апеляційна скарга жінки з проханням скасувати вирок обурила суддю.

Лілія Ватульєва, мати обвинувачуваного:

- Сказала: "Ну что, дописалась? Твой сын будет сидеть!"

Восени цьогоріч хлопець знову опинився у слідчому ізоляторі. Що Сергій, виявляється, вкрав мобільний, він дізнався від правоохоронців, до міліції його привели силоміць.

Лілія Ватульєва, мати обвинувачуваного:

- Нет ни одного свидетеля из материалов дела, которые видели, что мой сын этот телефон забрал.

Деталей слідства правоохоронці не коментують, справу вже давно передали до суду.

Олександр Тимофеєнко, заступник керівника відділу Дніпровського РВ міліції м. Херсона:

- Відносно Ватульєва Сергія Віталійовича було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Дніпровським районним судом Херсона. В теперішній час кримінальна справа знаходиться у Дніпровському районному суді.

За час судової тяганини Лілія Анатоліївна написала близько тридцяти скарг. Було перевірено дії працівників міліції, проте, протиправних комісія не виявила.

Наталя Козаренко, правозахисниця:

- Когда люди начинают самостоятельно защищать свои права, особенно, в криминальном процессе, там, где очень сложная процедура, нужно знать много нормативных документов, знать, как это оформляется, как подается заявление, ходатайство, каким образом доказательства предъявляются в суде. Они нарушают процедуру, они думают, что защищают права, на самом деле у них это не получается.

Доки суд розглядає справу про крадіжку телефону, підозрюваний мешкає не вдома, не під стандартне зобов'язання про невиїзд, а в СІЗО. Мати затриманого каже: після слідства про підпал машини, у хлопця почалися проблеми з психікою.

Лілія Ватульєва, мати обвинувачуваного:

- Он сказал: "Мам, зачем так жить? У меня нет сил. В меня стреляли, прохода мне не дают". Взял нож и перерезал себе вены. После этого он лежал в психиатрической больнице, сейчас он состоит на учете

Єдина надія врятувати сина, вважає жінка, - надати справі розголосу у пресі.

З Херсона Олена Ваніна, Андрій Тарановський, НТН.