Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 листопада 2010, 16:12 Службові злочини
Киянка, яка провалилася під асфальт в окріп, померла
Киянка, яка провалилася під асфальт в окріп, померла

Киянка, яка провалилася минулими вихідними під асфальт в окріп, померла. Хто відповідатиме за смерть жінки - поки що не ясно. Утім, відомо, що прориви теплотраси у столиці трапляються кожного дня. Чи замінять у столиці труби й чи буде людям безпечно ходити цього опалювального сезону?

Олександр Іванович, чоловік загиблої:

- Ішла з роботи, на углу повернула, і асфальт провалюється, вона йде униз. Прийшла додому, в спальню, розділася, кидає одьожу до гола. Сідає на кровать - ноги красні, і до грудей красна.

Це були останні миті, коли чоловік бачив шістдесятидев’ятирічну дружину при пам’яті. Пенсіонер одразу викликав лікарів. Медики закутали жінку і на стільці винесли до "швидкої". Потім доправили до опікового центру. Там уже постраждала зайшла в стан коми, з якої витягти її так і не вдалося. У Галини Чухліб було обпечено сімдесят відсотків шкіри.

Валентин, мешканець м. Києва:

- Вона проходила, тут же тротуар, а там виникла ямка. І вона проходила, і.. асфальт проломився.

Проломився асфальт не просто так. Напередодні трагедії тут прорвало теплотрасу. Техслужби приїхали на місце аварії, утім запізно. Очевидці розповідають: труба в цьому місці рветься вже вдруге. Перед пенсіонеркою в окропі опинився автомобіль. Однак висновків з того випадку комунальники чомусь не зробили. Програма "Свідок" намагалася зв'язатися з представниками Київенерго. Інформаційний запит з приводу цієї трагедії енергетикам надіслали ще шість днів тому. Утім, відповіді так і не отримали. А от міліція справу коментує. Кажуть, винні у смерті жінки будуть покарані.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- За такими справами порушувати кримінальні справи - компетенція прокуратури, тому на доручення прокуратури відділ проводив певну роботу, опитував людей, свідків, сьогодні-завтра передадуть матеріали у прокуратуру, а вже прокуратура вирішуватиме, чи порушувати Крим справу за фактом - службова недбалість з приводу тих людей, які мають відповідати за належний стан комунікацій і за те, щоб люди не потрапляли в таку біду.

Те, що з початком опалювального сезону аварії тепломереж у столиці фіксують мало не щодня, енергетики не приховують. Більшість і з них незначні. Утім, в деяких випадках вода підмиває асфальт, і під землю провалюються люди й автівки. Таке трапляється з року в рік, і ситуація стає дедалі напруженішою. Й торішня історія чоловіка, що впав у кількаметрове провалля аварійної теплотраси разом з машиною може повторитися щомиті.

Микола, постраждалий:

- Ехал, снесло в правую сторону, упал асфальт, я вылез.

Аби зарадити ситуації, труби у столиці треба замінювати. Адже спеціалісти не раз наголошували: більшості з них уже півстоліття.

Юрій Гладишев, перший заступник технічного директора Київенерго:

- Есть повреждения тепловых сетей, любое такое хозяйство, как в городе Киеве, трубопроводы более 4 тысяч, - вы представляете, как бы и те средства, которые вкладывали, - они недостаточны! Если не будем проводить комплексные реконструкции, такая ситуация будет продолжаться.

Вся проблема в фінансах. На нові мережі їх хронічно бракує. Однак якщо так триватиме й далі, то ситуація перетвориться на катастрофічну. І тоді епізоди, коли водою заливає цілі мікрорайони, стануть для Києва реальністю.