Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 жовтня 2010, 15:31 Службові злочини
У Києві 68-річна жінка провалилася в окріп з опалювальних труб
У Києві 68-річна жінка провалилася в окріп з опалювальних труб

Надзвичайна пригода у столиці. Киянка похилого віку провалилася під асфальт. Просто біля власного будинку. Майже по груди жінка опинилася в окропі з опалювальних труб.

Ось вона, вовча яма, в яку потрапила шістдесятивосьмирічна жінка. Напередодні провалля було меншим, і не таким глибоким.

Олександр Іванович, чоловік постраждалої:

- Ішла з роботи, на углу повернула, і асфальт провалюється, вона йде униз. Прийшла додому в спальню - розділася, кидає одьожу до гола. Сідає на кровать - ноги красні, і до грудей красна.

Свідок:

- Если б полностью, она б нежива сразу была. Там кипяток!

Жінка розповіла. З того світу її витягли перехожі. Іще б трохи - захлинулася б, або зварилася. Валентин каже: вранці кілька разів проходив тією дорогою.

Валентин, мешканець м. Києва:

- Вона проходила - тут же тротуар, а там виникла ямка, и вона проходила и… Асфальт проломився. Я тільки тоже тут пройшов, за дом ходив, - идёт назад, уже такое дело.

- Она лежала?

- Ні, він її витяг і вона пішла до трамваю. Сміялися, що вона мокра, ноги чваркають.

Чоловік постраждалої викликав лікарів. Медики її вкутали, і на стільці винесли до "швидкої". Нині жінка під пильним наглядом в опіковому центрі. А на місці аварії працюють техлужби. Їм давно відома причина. Кажуть, труби міняти потрібно.

Ігор Комашенко, працівник Київенерго:

- Какая причина - трубу подмыло, землю, а асфальт только держит. Человек стал и провалился.

Лихо передчувала Галина Григорівна. Те, що з трубами не все гаразд, почула у своїй квартирі. Та на її застереження ніхто не зважив.

Галина Григорівна, мешканка м. Києва:

- Я живу в третьому під’їзді - на першому поверсі цілу неділю шумить вода в подвалі. Неможна спати. Визвала сантехніків - накричали, опять шумить. Диспетчер ругає, чого звоните, потом гарячий пол в хаті. Значить, там вода бігла. Прийшли сантехніки - сказали, ми іспитуємо трасу - нічого не шумить.

Комунальники не дивуються. Із початком опалювального сезону чи не щодня труби тріскаються, а земля провалюється. На цьому місці мережу лагодять уже вдруге. Раніше в окріп під землею вскочив автомобіль.

Валентин, мешканець м. Києва:

- Помните, коли "Запорожец" провалился? Вы не помните? Вот тут о, де аварійка. Провалився - тільки ноги да отак о машина стояла, в яму упала, тільки нос видно було.

Працівник ремонтної служби:

- Як часто доводить виїжджати?

- Каждую смену.

Олександр Дем'янчук, кореспондент:

- Принаймні, на цьому місці під землею труби з 73-го року. Відтак, тому, що сталося ніхто не дивується. Радіють тільки, що пенсіонерка лишилася живою.

Про компенсацію для своєї дружини Олександр Іванович поки що не думав. Нині важливіше, щоб вона одужала, а вже потім шукатиме винних.