Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2010, 13:32 Службові злочини
У столиці зруйновано 80 відсотків автодоріг
У столиці зруйновано 80 відсотків автодоріг

Яма на ямі. Столиця знову б'є рекорди: побиті вісімдесят відсотків київських автошляхів. Через люту зиму, хронічне недофінансування ремонтів і велику кількість транспорту.

Усе, цензура закінчилася.

У Сергія хоч і позашляхловик, але нерви не залізні. Та й автівки шкода.

Сергій, водій:

- Возле дома, буквально, полоса препятствий, приходится вилять из стороны в сторону, просто потому, что надо уйти от выбоины в дороге, которая пересекает буквально две полосы дороги.

Не скаржаться кермувальники, хіба що, на центр. ТОП п’ятірка найліпших вулиць столиці - Прорізна, Шовковична, Інститутська, Городецького, Банкова. А ось інші вісімдесят відсотків київських автошляхів майже знищені. Хоча найгірші водії таки змогли виокремити. Це Бальзака, Єреванська, Білецького, Червонознаменна, Лук'янівський майдан, Повітрофлотський міст. Власники столичних доріг, Київавтодор, халепи не заперечують.

Григорій Глинський, генеральний директор Київавтодору:

- Матеріали, які використовувались, вони були не конденсійними, в’яжущі в асфальтобетон також були низької якості, і техніка, яка ущільнювала покриття, не відповідає сучасним нормам.

Так, мовляв, будували років тридцять тому. Нині технології ліпші. Та тільки грошей на ремонт і поточний, і капітальний бракує. І машин більшає щороку. А тут ще й така зима люта. Та й опади четвертий місяць не припиняються. Ось асфальт і не витримав.

Дмитро Гнап, керівник громадської організації автоаматорів:

- Грошей немає, це взагалі традиційно. Не підготувалися, були якість складності, якісь інші відомства зарадили, але хіба нас, автомобілістів, це має цікавити? Як кажуть, "проблемы индейцев шерифа не интересуют".

Мають намір уже не сплачувати транспортного збору. З якого, до речі, дороги й мають ремонтувати.

Ігор Луценко, економіст:

- Люди платять гроші, транспортний збір, немає куди дітися. Лише як демонстративно його не платити, до речі, про що я подумаю, тому що ТЗ - це конкретна плата за певну послугу, послуги ми не отримуємо, чому ми маємо платити.

Київавтодорівці розводять руками. Мовляв, тепла чекаємо. Поки ж латають тільки смертельно небезпечні ділянки.

Григорій Глинський, генеральний директор Київавтодору:

- Ми використовуємо саме в цих погодних умовах, це так самий литий асфальтобетон і холодний асфальтобетон, яким ми ліквідуємо саме ті ями, які призводять до загрози життю.

Відремонтувати хочуть уже до кінця травня. Працюватимуть посилено. Ще й кажуть: заторів не буде. Адже столичні автошляхи поліпшуватимуть вихідними, буднями - вночі, а на маленьких вулицях удень. Проте, не в години пік.

Олена Ткаченко, Олександр Кругликов, НТН.