Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 вересня 2011, 15:39 Нещасні випадки
На Львівщині родина отруїлася рибними консервами
На Львівщині родина отруїлася рибними консервами

Ціла родина отруїлася рибними консервами на Львівщині: двоє літніх людей померли, молода жінка - в тяжкому стані в реанімації. У страві, якою поласували постраждалі, санепідемологи знайшли збудника ботулізму.

Віктор Токарев, заввідділу Львівської обласної інфекційної лікарні:

- В хворої розгорнута клініка ботулізму, вона поступила вчора, є вся симптоматика, характерна для ботулізму. Це і очна симптоматика, і порушення мови, і порушення ковтання, парез кишок. Інтоксикація.

Родичам жінки, з якими вона мешкали в одній оселі, медики зарадити вже нічим не могли. Подружній парі було далеко за сімдесят.

Віктор Токарев, заввідділу Львівської обласної інфекційної лікарні:

- Це були старші люди, і в одного була супутня патологія - мигтлива аритмія, жінка теж мала якісь проблеми з серцем. Ви розумієте, що в старшому віці люба причина може привести до зриву декомпенсації.

Приблизно тиждень тому родина скуштувала рибні консерви домашнього приготування. Саме в них санстанція знайшла збудник інфекційного захворювання - ботулізму.

Мирослав Гушул, заввідділу Львівської обласної санепідемстанції:

- Продукт, який був герметично закатаний в банки, - спори, відповідно, проростають в вегетативні форми, і продукується нейротоксин, який, власне, і є небезпечним.

Елементарні правила безпеки могли б врятувати життя та здоров'я, застерігають санітарні лікарі.

Мирослав Гушул, заввідділу Львівської обласної санепідемстанції:

- Особливо оті консерви домашнього приготування. Перед споживанням їх обов'язково потрібно кип'ятити не менше тридцяти хвилин.

За смерть двох стареньких ніхто не відповідатиме, адже консерви готувала сама ж постраждала родина.