Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 липня 2011, 14:57 Нещасні випадки
На Волині восьмирічний хлопчик впав у 12-метровий колодязь
На Волині восьмирічний хлопчик впав у 12-метровий колодязь

Народженим у сорочці називають восьмирічного Максимка із волинського села Старої Вижви. Хлопчик упав у 12-метрову занедбану криницю, та йому пощастило залишитися живим. Від трагедії вберегла неабияка сила волі малого, а ще - швидкий приїзд рятувальників.

Він порається біля старенького "ЗІЛа" й об'єктиву відеокамери соромиться. Хоча в лавах рятувальників Віталій Дмитрович майже 40 років. Каже, за час служби надивитися довелося всякого. Та того разу ситуація була нестандартною.

Віталій Таксюк, співробітник Старовижівського РУ МНС:

- Це було ввечері, десь о 22 годині. Подзвонили на пункт зв'язку, сказали: "Дитина впала у криницю. Негайно поможіть, швидко виїжджайте". Ми сіли і поїхали. Коли приїхали туди, то біля криниці люди стояли. Подивилися - дитина, батько тримає його на мотузці…

Доки рятувальники розгортали драбину і шукали міцного каната, люди навперебивки розповідали причину переполоху.

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Глибина цієї студні - 12 метрів. І потрапила у її середину дитина, граючись. Ховаючись від одноліток, Максимко ступив на піддашок криниці. Та не минуло і двох секунд, як опинився у воді.

Оксана Зеленко, мати постраждалого:

- Це, насамперед, був шок, і перша думка - що це був розіграш, що малий вирішив пожартувати над батьками. Старший, який прибіг, і з такою інтонацією: "Мама-тато, Максим у каналізації". Але побігли дивитися. Побачили темний колодязь, нічого не видно, тільки голос дитини. Він не плакав, тільки: "Тату, тут темно, тату, тут щось повзає…"

Максим, постраждалий:

- Дивіться, там ще була труба, що колись по ній текла вода. Я за неї схопився, і трохи виліз. Туди ноги, туди руки…

Часу на розмірковування, як витягати малюка з пастки, в МНСівців не було. Мало того, що надворі сутеніло, дитина будь-якої миті могла загинути через переохолодження.

Віталій Таксюк, співробітник Старовижівського РУ МНС:

- Начальник караулу одягнув "бойовку", ремінь і ми прив'язали його шнурком, і стали спускати. Інакше ми би його не дістали. Хотіли драбину, але побоялися, що зірветься, малий, і ми спустили начальника караулу. Той добрався до малого, взяв його під руки, і ми його витягли.

На все про все в рятувальників пішло менше 15-ти хвилин. Максима, сина місцевого священика, одразу доправили до районної лікарні. Та в клініці малий пробув неповних три дні. Лікарі вражені: роздертий зап'ясток і розбита голова - такими травмами відбулося хлоп'я після падіння з висоти четвертого поверху.

Валентин Тараканець, хірург Старовижівської лікарні:

- Подивились, зробили знімки, зробили УЗІ. Оперувати не треба. Позашивали-позаштопували. Потримали у реанімації добу, і перевели у хірургічне відділення. Сьогодні виписали додому. І слава Богу. Видно, Бог є на світі, і поміг дитині.