Телеканал НТН
Сообщить новость

Новости канала

15 июля 2011, 14:57 Несчастные случаи
На Волыни восьмилетний мальчик упал в 12-метровый колодец
На Волыни восьмилетний мальчик упал в 12-метровый колодец

Рожденным в рубашке называют восьмилетнего Максимка из волынского села Старая Выжва. Мальчик упал в 12-метровый заброшенный колодец, и ему удалось остаться живым. От трагедии уберегла недюжинная сила воли малыша, а еще - быстрый приезд спасателей.

Он возится со стареньким "ЗИЛом", но объектива видеокамеры стесняется. Хотя в рядах спасателей Виталий Дмитриевич почти 40 лет. Говорит, за время службы насмотреться пришлось всякого. А в тот раз ситуация была нестандартной.

Виталий Таксюк, сотрудник Старовыжевского РУ МЧС:

- Це було ввечері, десь о 22 годині. Подзвонили на пункт зв'язку, сказали: "Дитина впала у криницю. Негайно поможіть, швидко виїжджайте". Ми сіли і поїхали. Коли приїхали туди, то біля криниці люди стояли. Подивилися - дитина, батько тримає його на мотузці…

Пока спасатели разворачивали лестницу и искали крепкий канат, люди на перебой рассказывали причину переполоха.

Александр Стерничук, корреспондент:

- Глибина цієї студні - 12 метрів. І потрапила у її середину дитина, граючись. Ховаючись від одноліток, Максимко ступив на піддашок криниці. Та не минуло і двох секунд, як опинився у воді.

Оксана Зеленко, мать пострадавшего:

- Це, насамперед, був шок, і перша думка - що це був розіграш, що малий вирішив пожартувати над батьками. Старший, який прибіг, і з такою інтонацією: "Мама-тато, Максим у каналізації". Але побігли дивитися. Побачили темний колодязь, нічого не видно, тільки голос дитини. Він не плакав, тільки: "Тату, тут темно, тату, тут щось повзає…"

Максим, пострадавший:

- Дивіться, там ще була труба, що колись по ній текла вода. Я за неї схопився, і трохи виліз. Туди ноги, туди руки…

Времени на размышление, как вытягивать малыша из ловушки, у МЧСовцев не было. Мало того, что на дворе стемнело, ребенок в любой момент мог погибнуть из-за переохлаждения.

Виталий Таксюк, сотрудник Старовыжевского РУ МЧС:

- Начальник караулу одягнув "бойовку", ремінь і ми прив'язали його шнурком, і стали спускати. Інакше ми би його не дістали. Хотіли драбину, але побоялися, що зірветься, малий, і ми спустили начальника караулу. Той добрався до малого, взяв його під руки, і ми його витягли.

На все - про все у спасателей ушло меньше 15-ти минут. Максима, сына местного священника, сразу доставили в районную больницу. Но в клинике малыш пробыл неполных три дня. Врачи поражены: растерзанное запястье и разбитая голова - такими травмами отделался мальчик после падения с высоты четвертого этажа.

Валентин Тараканець, хирург Старовыжевской больницы:

- Подивились, зробили знімки, зробили УЗІ. Оперувати не треба. Позашивали-позаштопували. Потримали у реанімації добу, і перевели у хірургічне відділення. Сьогодні виписали додому. І слава Богу. Видно, Бог є на світі, і поміг дитині.