Телеканал НТН
Сообщить новость

Новости канала

26 июля 2012, 23:35 Суды
В центре столицы жители протестуют против незаконной застройки
В центре столицы жители протестуют против незаконной застройки

В самом центре столицы незаконно возводят кафе. Так считают жители дома, которые и представить не могли, что в их дворе вырастет капитальное сооружение. Возмущенные люди выяснили: разрешения строить застройщик не имеет. Однако контрольные органы на это не реагируют.

Столичная улица Институтская - сердце столицы. Теперь между двумя старинными зданиями возвышается эта стеклянная постройка. Скоро здесь будет кафе. Для людей, перед чьими окнами ее сооружают, это стало полной неожиданностью.

Анна, жительница дома на ул.Институтской:

- Останні 10 років на цьому місці стояв павільйон із квітами, що нас як мешканців будинку цілком влаштовувало. Але за рішенням київської міської ради цю земельну ділянку, а це наша прибудинкова територія, її було продано без нашого відома, без нашого погодження.

Когда во дворе появились строители, жители сразу обратились в Киевсовет с запросом: кто и что здесь строит. Чиновники сообщили: участок приобрела автомобильная корпорация "Богдан" для обслуживания того самого цветочного киоска. Впрочем, как оказалось, на его месте возводится кафе. Люди возмущены.

Николай Николаевич, житель дома на ул.Институтской:

- Тут буде антісанітарія, тут буде шум, тут будуть машини зупинятися, бо десь їм треба чекати, і я двома руками проти цієї забудівлі, тим більше, що вона ще й без документів. Гранату і взорвать!

Леонид, житель дома на ул.Институтской:

- І що дивно, що ця будівля, яка незаконно зводиться, тому що у нас є підтверджуючі документи, прямо біля будівлі уповноваженої Верховної Ради з прав людини.

О том, что разрешений на строительство нет, жители узнали из официального ответа Государственной архитектурно-строительной инспекции Киева.

- Згідно з електронною базою даних інспекції, ТОВ "Автомобільна група Богдан" подала декларацію про початок виконання будівельних робіт із реконструкції наявного павільйону під павільйон-кав'ярню на вулиці Інститутській, 19 у Печерському районі. Під час виїзду на місце 23.05.2012 встановлено, що за вказаною адресою розпочато виконання будівельних робіт, відповідальні особи відсутні, доступ до об'єкту обмежений парканом.

По словам юриста, представляющего жителей, владелец участка изначально действовал незаконно, ведь землю от Киевсовета получал не под строительство.

Николай Кулишенко, адвокат жителей:

- Цільове призначення цієї ділянки, на якій зводиться дана споруда - воно для обслуговування павільону, а не для будівництва. Це згідно рішення Київради. Жодних дозволів ні Київголовархітектура, ні інспекція державного архітектурно-будівельного контролю не надавала на проведення будівельних робіт.

Поэтому жители дома, возле которого возводят кафе, обратились сразу в два суда.

Николай Кулишенко, адвокат жителей:

- Підготовлено позовні заяви до окружного адміністративного суду Києва про скасування рішення Київради про продаж земельної ділянки, а також про заборону незаконного будівництва, позовна заява подана до Печерьского районного суду Києва.

В автомобильной корпорации "Богдан", которая является ответчиком по делу, в письме в адрес "Свідка" сообщили:

- На земельній ділянці за вказаною адресою, яка належить ТОВ "Автомобільна група Богдан", здійснюється реконструкція наявного павільйону під павільйон-кав'ярню. До моменту проведення робіт з реконструкції товариство отримало необхідні дозволи та погодження.

Впрочем, какие именно разрешения и согласования имеет корпорация, в письме не уточнили. Первое же судебное заседание по делу состоится в эту пятницу.