Кларнет із моркви, сопілка з огірка та гарбузовий барабан. У Черкасах музикант Артур Жуковський виготовляє смачні овочеві інструменти. І вони не для виставки або ж музею, а для виступів на великій сцені. Творець оцих музичних шедеврів - Артур Жуковський. Експериментує з матеріалами для інструментів чоловік не вперше, але овочі, каже, особливий матеріал. Щоб дізнатися секрети їстівної музики, Артур показує майстер-клас дітлахам у музичній школі.
Після уроків викладач змінює традиційні інструменти на будівельні. Тут і свердло, і викрутка, і ножі. У виборі матеріалу для овочевих інструментів найголовніше їхня свіжість, щоб вони були твердими. Кілька хвилин роботи - й готова основа під флейту. Інструментом може стати будь-який овоч, наскільки вистачить фантазії творця. Чи не найулюбленіший і найсмішніший з усіх - перцева квакалка. Згодом музикант планує влаштувати ще один креативний концерт, щоб на овочах грав не лише він, а й дітлахи.