Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 вересня 2017, 22:10 Свідок
В Україні склади з боєприпасами злітають у повітря вже не вперше: огляд наймасштабніших вибухів
В Україні склади з боєприпасами злітають у повітря вже не вперше: огляд наймасштабніших вибухів

Лише за останні 15 років пожежі на військових складах гасили десять разів. Так, в Новобогданівці Запорізької області вибухало тричі. Наймасштабніша катастрофа там сталася у 2004 році. Тоді злетіло у повітря дев'яносто тисяч тонн ракет і снарядів. Скалки від них майже тиждень розліталися у радіусі сорока кілометрів, від чого загинули 5 людей, і ще понад вісімдесят були поранені.

Три роки тому у місті Сватове, що на Луганщині, на складі вибухнуло три з половиною тонни боєприпасів. Вогонь гасили усю ніч, і уникнути жертв також не вдалося. Загинув військовий і місцева мешканка. А восьмеро людей опинилися у лікарні. Місцевих евакуювали, а деяким довелося ховатися в підвалах. Там снаряди розірвали майже тисячу квартир і 1,5 тисячі приватних будинків.

А цього року на найбільшому складі боєприпасів в Україні в місті Балаклія, що на Харківщині, також сталася пожежа. В результаті боєприпаси вибухали там кілька днів поспіль. За висновком експертів, пошкоджено майже триста будівель. А сума збитків перевищила 200 мільйонів гривень. У результаті детонації боєприпасів були жертви і постраждалі.