Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 вересня 2017, 01:03 Свідок
Хасиди їдуть святкувати новий рік в Умані: одного затримали на спробі дати хабара, ще двох - на торгівлі наркотиками
Хасиди їдуть святкувати новий рік в Умані: одного затримали на спробі дати хабара, ще двох - на торгівлі наркотиками

У Борисполі затримали 27-річного ізраїльтянина, який пропонував прикордонникам хабара. Чоловікові заборонений в'їзд в Україну, але він дуже хотів потрапити на святкування єврейського нового року. Віддавав правоохоронцям найцінніше - 87 доларів, 100 гривень та 200 єгипетських фунтів. Але чоловіка так і не пустили.

А ось двом прочанам-наркокур'єрам таки вдалося перетнути український кордон. Чоловіки хотіли і єврейський новий рік зустріти, і підзаробити. Спритні віряни, які приїхали до Умані з Ізраїлю, продавали наркотики і хасидам, і українцям. Зловмисники зупинилися у винайнятій квартирі. Затримували їх наші правоохоронці спільно з ізраїльськими колегами. Під час арешту спритники виправдовувалися, мовляв, не знали, що в Україні наркотики заборонені. Зараз чоловіки в СІЗО. А на їхній батьківщині за такі злочини, до слова, саджають за ґрати аж на 25 років.

Нагадаємо, хасиди їдуть святкувати новий рік на могилу до свого пророка в Умань. В аеропортах справжній гвалт, очікують, що приїдуть 40 тисяч прочан зі всього світу. Найбільше - з Ізраїлю, США та Великої Британії. Лише за добу до столичних летовищ прибули 9 чартерних рейсів із хасидами. В аеропортах посилили охорону.