Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 травня 2017, 16:50 Свідок
Печерський суд продовжує обирати запобіжні заходи затриманим колишнім чиновникам: чи залишили когось під вартою?
Печерський суд продовжує обирати запобіжні заходи затриманим колишнім чиновникам: чи залишили когось під вартою?

Нарешті Печерський суд припинив відпускати під заставу екс-податківців. Колишнього керівника податкової Дніпропетровської області Сергія Шинкаренка залишили під вартою. Прокурори нарахували в нього майна на понад 300 млн гривень, заставу вимагали у 350. Утім, суд встановив - поки що рекордну - заставу у 100 мільйонів гривень. Якщо Шинкаренко знайде такі гроші, на нього вдягнуть електронний браслет і відпустять з-під варти. Утім, сам обвинувачений говорить, що таких грошей у нього немає.

Сьогодні прийняття рішень пришвидшили. Судові засідання відбуваються одразу у трьох залах. За ними вже є ухвали. Двох звільнили під особисте зобов'язання, а третьому - Шинкаренку - встановили рекордну заставу у 100 мільйонів. Учора судді відпустили ще 5 екс-податківців. Одного - під особисте зобов'язання, двох - під заставу в 1 мільйон гривень. І ще двох - під застави у 12 та 15 мільйонів.

Генпрокурор Юрій Луценко різко відреагував на такі, як він вважає, милосердні рішення. У своєму Фейсбуці він написав: "Ще одне милосердне рішення, і я почну переживати за пожежний стан на Печерську". Загалом сьогодні до суду привезли, за нашою інформацією, 18 осіб. Тож залишилося прийняти рішення ще стосовно 15 екс-податківців.

Нагадаємо, напередодні Генпрокуратура спільно з Міністерством внутрішніх справ провели наймасштабнішу антикорупційну спецоперацію. Майже півтисячі обшуків у екс-податківців у 15 регіонах України. Затримали понад два десятки керівників колишнього Міністерства доходів і зборів. Їх гелікоптерами доправили до Києва. Збитки держави оцінюють у майже сто мільярдів гривень. У спецоперації взяли участь дві тисячі силовиків.