Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 квітня 2017, 19:17 Свідок
Мешканці Луцька та навколишніх сіл страждають від нестерпного смороду
Мешканці Луцька та навколишніх сіл страждають від нестерпного смороду

Люди не можуть ані відчинити вікна, ані вивісити білизну! Та найстрашніше - в мешканців сильні головні болі, а в дітей навіть зник апетит. Отруйне джерело шукали кілька тижнів, зрештою, знайшли. Виявляється, сморід іде з місцевого цукрового заводу, кажуть люди. Хтось постійно звозить нечистоти на поля фільтрації цього підприємства.

Керівництво заводу запевняє: зараз вони не скидають відходів, мовляв, не сезон. Утім, зізнаються, на очисні поля їхнього підприємства дозволено звозити каналізаційні стоки із двох сусідніх сіл, а також з біоетанольного заводу, розташованого на території цукрового. Поза камерою розповідають: сюди скидають відходи й усі, кому не ліньки. На полях охорони немає, а паркан не стримує порушників.

На місці фільтрації - масні калюжі. Сморід нестерпний. На землі - плями темного кольору, а у воді - бульбашки, що підіймаються на поверхню. Втім, остаточну причину різкого запаху з очисних полів поки не можуть назвати й екологи.

Аби до Луцька більше не везли нечистоти, мешканці ініціюватимуть якнайшвидше будівництво централізованої каналізації в прилеглих селах. А поки вимушені терпіти сморід.