Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2017, 09:43 Свідок
Транспортна криза: електричок мало, і їздити ними стає дедалі небезпечніше
Транспортна криза: електричок мало, і їздити ними стає дедалі небезпечніше

Щодня на приміському вокзалі Києва - натовп. Люди намагаються якнайшвидше зайняти вільне місце. Адже вже за мить електропоїзд буде повним. Зі всіх видів транспорту залізниця -  найдешевший. Так люди, що живуть за Києвом і користуються маршрутками, мають щодня сплачувати щонайменше 30 грн. І це лише в одну сторону. А через збільшення цін на проїзд у міжміських маршрутках пасажирів електропоїздів, звісно, більшає. Вагонів на всіх не вистачає.

Тож селяни з Баришівки не поїхали на роботу до Києва - вони перекрили рух поїздів. Лягли на залізничні рейки. Вони вимагали  збільшити кількість електричок до Києва. Спочатку їх було лише двадцять. Та вже за лічені хвилини до них приєдналася ще ціла сотня невдоволених пасажирів.

Аби зупинити протест пасажирів, залізничники пообіцяли збільшити кількість вагонів у деяких електричках. Але рухомий склад надзвичайно зношений, і старі вагони не витримують навантаження. А для того, щоб ситуація змінилася принципово, в найближчі 2-3 роки необхідно придбати близько 100 нових дизель-поїздів і близько 200 нових електропоїздів.