Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 червня 2016, 00:16 Суспільство
Унікальна екстрим-розвага в столиці
Унікальна екстрим-розвага в столиці

Уперед - за адреналіном! У Києві з'явилася нова розвага для екстремалів - монорельсовий роллер. У всьому світі лише 10 таких атракціонів. А український - найдовший в Європі.

Назар Міліневич, кореспондент:

- Літо - пора активного відпочинку. Люди відправдляються чи то у гори, чи то на море А ті, хто залишаються у великих містах, шукають розваги безпосередньо у міських парках. Якщо ж ви хочете ноивх вражень і відчуттів - відправляйтесь у парк Рильського, що у столиці. Тут тепер встановили новий монорельсовий роллер, яких у Європі тільки три, а у світі всього десять.  

В Австралії, Італії, а тепер і в Україні з'явилася монорельсова дорога - завдовжки п'ятсот п'ятдесят три метри. Будували атракціон аж півтора року. Олександр - один із ініціаторів створення монорельсу.

Олександр Кавиренко, інструктор:

- Это самый большой роллер в Украине, но входит в тройку лидеров по длине во всем мире, то есть работа была очень большая. Долго и сложно все делали, рассчитывали все, привлекали инженеров с институтов, все измеряли.

Роллер простягаєтьса між десятками дерев. Має круті віражі, спуски та підйоми. Тут для контрукторів головним завданням була безпека людей.

Олександр Кавиренко, інструктор:

- Смотрите: ограничения по весу от 20 кг до ста. Нагрузка на деревья при этом не больше 18-20 килограм, вне зависимости от человека, который едет по нашому роллеру, то есть это абсолютно безопасно для дерев и для людей, які пользуются нашими услугами.
 
У вагову категорію від двадцяти до ста кілограмів я потрапляю. Тож сам вирішив спробувати, що це - поїздка на роллері?! Утім, спершу - інструктаж.

Михайло, інструктор:

- В первую  очередь мы даем каску, чтоб, не дай Бог, вы не зацепили сам монорельс. Каску мы подгоняем так, чтоб вам было удобно. Не давит нигде?

- Так, нормально.

- Тепер у вас вибір - або ви їдете в системі, або в кріслі, в кріслі зручніше.

Кілька хвилин- і я готовий вирушати.

Назар Міліневич, кореспондент:

- Відчути неймовірні емоції можна буквально за дві хвилини, проїхавшись на роллері, ну що ж, поїхали!

Максимальна швидкість - вісімнадцять кілометрів на годину. Дві хвилини - і ти вже на кінцевій точці. Проїхатись на роллері може будь-хто. Та найбільше емоцій - у підлітків.

- Що відчуваєш?

- Енергію, прикольно дуже.

- Затамвуло подивх навіть?

- Да!

Ірина Райко, мама:

- Мы ранее были здесь, этой дороги не было, то есть ее только построили, и у него сразу захватило дыхание: мама, я хочу! У него даже не было такого, что высоко и страшно, я ему говорила. Нет, я хочу попробовать.

Назар Міліневич, кореспондент:

- А для тих, кому забракне вражень на монорельсовому роллері, можна відчути нові враження на мотузковій дорозі, до слова, найбільшій в Україні, 1200 метрів, ну що ж, поїхали!!!

Для екстремалів перший відрізок буде найбільш захопливим. Дві хвилини у повітрі над водою і швидкість понад сорок кілометрів на годину.

Андрій Орловський:

- Каждый участок по-своему разнообразен, одни над долиной, там высота метров 50. Два над озером, вот самый длинный перед вами, он самый длинный вообще, он многих будоражит, дети после него просто в восторге пролетают.

Далі - невелика зупинка та перехід між лісом на іншу локацію. А там - відкривається неймовірний краєвид.

Назар Міліневич, кореспондент:

- Чотири відрізки дороги, два з яких проходить лісом, і ще два людина просто пролітає над водою.

Назар Міліневич, кореспондент:

- Друзі, це просто неймовірні відчуття, і їх не передати словами, це потрібно спробувати кожному.

Якщо у мене такий політ викликав бурю емоцій, то дехто - перші хвилин і слова не могли вимовити!

- Без коментарів. Я не могу говорити.

- Попробовали, покатались, она совмем не могла ехать, боялась, мы ее подталкивали. Но нормально покатались.