Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 червня 2016, 14:55 Суспільство
У Києві вшанували пам'ять загиблих під час ІІ Світової війни
У Києві вшанували пам'ять загиблих під час ІІ Світової війни

Десятки мільйонів життів в обмін на мирне життя нащадків. Рівно 75 років тому, 22 червня 1941 року, о 3:30 ранку фашистські війська напали на колишній Радянський Союз. Тоді наші війська та головнокомандувачі були просто не готові відбити такий масований напад. Та ціною мільйонів життів героїв ворога таки вдалося зупинити. І саме сьогодні у столиці вшановують пам'ять загиблих. Вже з самого ранку люди несуть квіти і до Меморіалу жертвам Бабиного Яру, і до Парку вічної слави. Не забули вклонитися і пам'ятнику Миколі Федоровичу Ватутіну - видатному полководцю та визволителю України від фашистських загарбників. Ветерани й небайдужі кияни не cтримували сліз та пом'янули загиблих хвилиною мовчання.

Олександра Іванівна, учасниця бойових дій:

- В начале было очень страшно. Первые бомбы, первые выстрелы в непонимании, что это случилось. Я была лишена детства, мне было 11 лет.

Георгій Ткаченко, учасник бойових дій:

- Всю жизнь надо помнить этот день, эту войну. Всю жизнь надо помнить эти зверства фашизма.

Петро Цебенко, керівник Ради ветеранів України:

- Это попытка сказать доброе слово и добрым словом помянуть тех, которые заплатили за великую победу самой дорогой ценой - ценой собственной жизни, которые обеспечили 70 с лишним лет нам мирной жизни после фашизма.