Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 червня 2016, 00:35 Суспільство
Свято радості і здійснення дитячих мрій у столиці
Свято радості і здійснення дитячих мрій у столиці

Гарні емоції зцілюють дитячі душі. Сьогодні, в Міжнародний день дитини, у столичному Гідропарку провели щорічний фестиваль. Маленькі гості зібралися на озері Берізка. Серед них були малюки, чиє дитинство затьмарили страшні хвороби. А також сироти та діти з малозабезпечених родин. Кожен із них задумав мрію та випустив у воду золоту рибку.

На озері Берізка в Гідропарку людно та весело. Тут близько сотні малюків, чиє дитинство затьмарили недитячі проблеми. В Антоніо - ДЦП. Нещодавно йому зробили операцію, і нині хлопчик має шанс навчитися самостійно ходити. На дитячий фестиваль підлітка привіз братик Рікардо.

- Він уже потихеньку ходить. На костилях.

Декотрі - вступили в двобій зі страшними хворобами, зокрема онкозахворюваннями. Частина вже одужали. Також на відпочинок приїхали діти, які за живих батьків залишилися сиротами. Але сьогодні в їхніх очах немає смутку. Бо тут панує атмосфера любові. Нудьгувати ніколи - дорослі організували багато цікавих майстер-класів.

- Дуже цікаво, малювали яйця, це було дуже класно. Цікаво. А зараз ми робимо такі квітки.

Наталія Божко, організатор дитячого фестивалю:

- Детям, которые болеют, которые в тяжелых жизненных обстоятельствах, дать праздник. Хотя бы раз в год. Масштабный праздник. Целый день посвятить радости для этих детей.

Доки одні займаються рукоділлям, інші поспішають погодувати свинку, коника та ослика, якому вже наввипередки підбирають ім'я.

- Осел Иа, давай. Как в этом, Винни Пухе.

Потішити дітей приїхали музиканти. Ці містичні звуки лунають з австралійського народного інструмента - діджеріду.

Оксана Кай, музикант:

- На нем играли аборигены еще в те древние времена, когда не было никакой цивилизации. То есть это, по сути говоря, трубка бамбука.

Свято радості і здійснення мрій. Діти поспішають загадати бажання. Кожен учасник фестивалю випускає в озеро свою "золоту" рибку. Це - китайський короп кої. "Чарівних" істот вистачає всім, адже учасники фестивалю привезли її аж тонну.

Олександр Чистяков, керівник Асоціації рибалок України:

- Здесь глубины до 12 метров. То есть рыбе здесь будет не только комфортно, но это ее второй дом. Дело в том, что карп кое, китайский карп кое - это уникальная рыба  по своей сути. Она адаптирована к общению, к человеку. Она подплывает, берет корм у людей.

Поки діти випускають рибу, на іншому березі на неї вже полюють рибалки. Але відсьогодні на цьому озері риболовля заборонена.

Світлана Федик, кореспондентка:

- Відпускаючи золоту рибку у воду, прийнято загадувати бажання. Моє бажання - щоб діти ніколи не хворіли. А ще я хочу, аби всі малюки мали сім'ю.

Діти щасливі - сьогодні їхнє свято. Вони мріють, аби їх було більше, ніж раз на рік. Адже для радості багато не просять.