Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2016, 01:35 Суспільство
На Київщині змагаються нацгвардійці
На Київщині змагаються нацгвардійці

На Київщині визначають найсильнішого та найвправнішого вояка. На території тренувальної бази Національної гвардії стартували триденні змагання з популярного нині Крос-фіту. У боротьбі за перше місце зійдуться 90 нацгвардійців та курсантів з усієї України.

Незважаючи на дощовиту та похмуру погоду, на території бази Національної гвардії в Нових Петрівцях гаряче. Тут вояки змагаються в новій для себе дисципліні - кросфіту. Ця тренувальна методика стрімко набирає популярність у всьому світі. Її основний принцип - виконати максимальну кількість повторень вправи за короткий час. Андрій переводить подих.

Андрій Федоренко, учасник змагань:

- Тяжело, мы всегда первооткрыватели во всем. На наш курс так припало - всегда первые. Думаю, и тут будем первыми. По-другому - никак.

Все починається з перекладини.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Три, два, один, старт! Зворотній відлік, і за одну хвилину бійцям треба показати максимальний результат. Та підтягування на перекладині - лише початок. Попереду ще чотири вправи.

Далі присідання з 32-кілограмовою гирею, жим штанги, вправа на прес та знову штанга. Час на виконання кожної вправи - одна хвилина. Перепочинок - дві, і до наступного спортивного знаряддя. Олексій витримав цей шалений темп. Чоловік приїхав із Запоріжжя і став найліпшим у своїй частині серед 120 нацгвардійців.

Олексій, учасник змагань:

- Сделал, наверное, лучше, чем делал на тренировках. Пошло. Отдохнули, наверное, вовремя покушали. Замечание сделали на приседании раз, что недоприседал, а так все остальное засчитали.

А ось Володимир - справжній кросфіт-профі. Він допомагав організувати цей турнір. Спортсмен не приховує - найліпших вояків буде запрошувати до своєї збірної.

Володимир Яценюк, професійний спортсмен:

- Если ребята будут показывать хорошие результаты, то будем привлекать в свою команду. Наша команда также будет выступать на других чемпионатах Украины, Европы и мира. 

Судять турнір не лише чоловіки. Ці тендітні дівчата - багаторазові учасниці змагань із кросфіту.

Олеся, суддя змагань:

- Ребята очень хорошо физически подготовлены, поэтому показывают хороший результат. У нас ребята гражданские тренируются, есть сильнее, а есть и слабей.

На цьому змагання не закінчуються, це лише перший із трьох етапів. Вже в середу військові будуть долати смугу перешкод, а в четвер на них чекає виснажлива естафета.