Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 травня 2016, 01:02 Суспільство
Під Луцьком проходять навчання військові пілоти
Під Луцьком проходять навчання військові пілоти

У небі над Луцьком з'явилися бойові літаки. Місцевий військовий аеродром понад 10 років майже не використовували за призначенням. Нині ж там тривають масштабні навчання.

Гул двигунів військових літаків чути далеко за межами аеродрому. Бомбардувальники СУ-24М і навчально-бойові Л-39 "Альбатрос" передислокували до Луцька зі Старокостянтинова. Так у небі над Волинню відбуваються масштабні навчання. Досвідчені пілоти і їхні учні поліпшують майстерність цілодобово, не зважаючи на погодні умови. Інтенсивність вильотів, зі слів командування, найбільша за всі роки незалежності України.

Сергій Дроздов, командувач Повітряних сил Збройних сил України:

- Для чого ми це робимо? Для того, щоб ви спокійно спали, щоб знали, що в нас авіація є і дасть відсіч на всі зазіхання територіальні на України.

Бомбардувальники СУ-24, на яких тренуються пілоти, одні з найскладніших у керуванні. Літаки не нові, але відремонтовані й модернізовані. 

Віктор Калішенко, заступник командира ескадрильї з інженерно-авіаційної служби:

- Нових літаків в нас немає, в нас є 3 літаки відновлених, після ремонту капітального. Решта літаків - це відновлені, тобто ті, що ресурс закінчився, ми їх відновили, стан літаків добрий. Літаки відновлені краще літають, ніж нові.

Екіпаж Су-24 складається з двох людей. Політ може тривати до півтори години. Аси вдосконалюють свої вміння, а новачки працюють під пильним наглядом інструкторів. Відпрацьовують польоти на максимально низькій висоті.

Вадим Волощук, льотчик:

- Політ на полігон був, виконували пуски ракет, кидали бомби, і політ на малій висоті - це, я вважаю, поки що найскладніше завдання для мене саме.

Олексій Котов, керівник військових навчань:

- Бригада - вона комплексна, вирішує завдання щодо розвідки і щодо знищення наземних об'єктів. При ефективній і своєчасній роботі ударних сил авіації є перевага і перемога.

Свою майстерність на луцькому аеродромі пілоти відшліфовуватимуть до початку червня. Тому містян, які приходять подивитися на навчання, застерігають: не підходити близько до злітної смуги. Це дуже небезпечно.