Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 травня 2016, 22:43 Суспільство
Тріумфальне повернення Джамали-переможниці
Тріумфальне повернення Джамали-переможниці

До України повернулася співачка Джамала, яка тріумфально перемогла на пісенному конкурсі Євробачення! В аеропорту Бориспіль переможницю зустрічали сотні прихильників. Надзвичайно теплий прийом розчулив Джамалу до сліз. Як весь світ підтримував її на конкурсі та що відчуває вона сама.

14 травня, фінал 61-го конкурсу Євробачення, день, який уже увійшов у історію всієї країни. У цю ніч мільйони українців біля своїх телеекранів та співвтічизники, які були у Стокгольмі, затамували подих і чекали оголошення переможця Євробачення 2016.

Пісня українки Джамали  "1944" вразила людей до сліз. Цю пісню українська співачка написала з розповідей своєї прабабусі про депортацію кримських татар. Історію Джамали прониклась і почула вся Європа...

Уже у статусі переможниці Євробачення 2016 Джамала на прес-коференції не могла дібрати слів для вдячності, українка ще не усвідомлювала, що перемога їде саме до її країни.

Джамала, переможець Євробачення 2016:

- Такого слова в англійській мові просто немає. Це неймовірно.

Не могли повірити й дібрати слів українські фани та журналісти, які спостерігали за виступом Джамали у Стокгольмі, серед них був і наш колега Андрій Погорілий. Реакцію після оголошення результату української делегації тяжко описати словами, це потрібно було бачити й чути. Сльози радості, обійми й довгоочікувана перемога в головному пісенному конкурсі Європи.

Андрій Погорілий, кореспондент програми "Свідок":

- До останнього зберігалась інтрига, тому що дуже сильні номери біли в Австралії і Росії, і плюс нова система оголошення результатів, коли ти до останнього не розумієш, хто виграє. І ось коли нарешті останній бал оголосили Росії і ми зробмули, що вона нас не дожене, ото почалось, я за своє життя таких емоцій не було. Ми пригали, раділи, сміялись, я впав на коліна, прапор український цілував.
 
В аеропортУ Бориспіль Джамалу зустрічали сотні українців. Національні і кримсько-татарські прапори, квіти, теплі слова вдячності - так вітали переможницю Євробачення 2016 на батьківщині. Вона піднімається, аби побачити всіх, поаплодувати та подякувати за підтримку. У співачки на обличчі сльози радості.

Джамала, переможець Євробачення 2016:

- Я дуже дякую за таку зустріч, я навіть не очікувала і не мріяла про це. Я дуже вдячна всім людям, які вболівали, які зараз тут.

Джамала була дуже втомлена після перельоту. Її не втомлювалися вітати українці і весь світ. За всі теплі слова Джамала дякувала кожному. І говорила, що це перемога усієї України.

Джамала, переможець Євробачення 2016:

- Це тріуфм для всіх нас. Справедливість є, коли ти дійсно робиш щось дуже з чистим серцем - це обов'язково буде почуте.

Зараз співачка Джамала найбільше хоче відпочити. А Україна, яка отримала офіційний документ про проведення наступного музичного конкурсу, вже роздумує, в якому місті провести конкурс. Співачка запропонувала своїх три міста, де б мав відбутися конкурс. Серед них Київ, Львів та Одеса.