Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 травня 2016, 01:49 Суспільство
Столичні контрасти - ферма посеред новобудов
Столичні контрасти - ферма посеред новобудов

Справжнє фермерське господарство - посеред Києва! І не десь на окраїні, а на столичних Позняках, поміж висоток. Забудовники, які зазіхають на ласий шматок землі, нічого не можуть вдіяти власниці ферми. Хоча навіть кілька разів навмисно підпалювали господарство! А кияни по-різному реагують на дивовижу. Хтось скаржиться на антисанітарію, але більшість захоплюється та навіть підгодовує столичних кабанчиків.

Десь тут, поміж столичних висоток, є справжнісінька ферма. Як у селі. Кияни радять іти на звуки рохкання. Нарешті - знаходимо.

Світлана Федик, кореспондентка:

- Замість собаки господарство охороняє коза.

Нас запрошують усередину. Моєму здивуванню немає меж, адже хто тут тільки не живе. Вівці, кози, кури, кролі, коти та собаки. Але найбільше - свиней.

Світлана Федик, кореспондентка:

- Це не може не вражати. Подивіться. Свиняча ферма розташована у середмісті столиці. Неподалік височіють багатоповерхівки. А ось тут мирно обідають поросята.

Їхня господиня Наталія про своїх годованців дбає добре.

- Беремо всякую їжу, розмішуєм з кропивою и кормим етіх інвалідов. Ету ораву ненаситную.

Їжі на цю добротну компанію треба ой як багато. Тут Наталії допомагають школи та дитсадки. Вони віддають жінці недоїдки, а вона пригощає своїх улюбленців.

- Як депутати коло корита. Тихо, тихо, тихо, відпустіть. Зажали поросятко.

Наталія розповідає: велика земельна ділянка дісталася їй у спадок - від матері. А та завжди тримала худобу. Тим паче, багато років тому на місці столичних Позняків було село. Нині Наталія продовжує традицію. І робить це не стільки заради прибутку, скільки тому, що інакше просто не може.

Наталія Юрченко, власниця ферми:

- Поросят дуже важко любити. Вони брудні, смердять. Але я їх люблю. Вони дуже хитрі. Коли вони маленькі, ми тут устраюєм поросячі бєга. Тому що вони у нас у сараї. І вони сюди вибігають. І то така комедія.

Свиняча ідилія непокоїть декотрих киян. Особливо тих, кому кортить побудувати на цьому місці чергову висотку.

Анатолій, киянин:

- Меня, конечно, удивляют такие вещи среди всего, цивилизации, такое. Новое время со старым всегда конфликтует.

Тетяна, киянка:

- Как по мне, интересный момент, смешной момент, скажем так. Я считаю, что люди, если они увлечены сельським хозяйством, то им просто надо предоставить возможность, дом какой-то на окраине нашего города. Там есть частный сектор. Или под Киевом дать им возможность. Так это будет самое правильное.

Дехто скаржиться на неприємний запах, хоча обійстя від багатоповерхівок доволі далеко. А доки одні активно пишуть пасквілі в СЕС, інші з дітками приходять сюди, як у безкоштовний зоопарк. З собою замість квитків беруть гостинці.