Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 травня 2016, 23:10 Суспільство
У Великій Британії провели антитерористичні навчання
У Великій Британії провели антитерористичні навчання

Вибухи, гонитва, загиблі та поранені. У Манчестері влаштували найбільше за всю історію інсценування атаки терористів ІДІЛ. Бойовики напали на торговельний центр. Імітація була дуже схожа на реальність. А участь у ній взяли тисячі людей.

На один із найбільших торговельних центрів Британії у Манчестері напали бойовики ІДІЛ! Терорист вдирається через парадний вхід із криками "Аллах Акбар". Далі лунає вибух.

Це - найбільше за всю історію інсценування атаки Ісламської держави. За сценарієм, смертник, підірвавши бомбу, вбив і поранив до сотні людей. Далі будівлю захоплюють терористи й відкривають вогонь по покупцях. Усе це відбувається до приїзду поліції та спецпризначенців.
 
До навчань підготувалися ретельно. 800 людей масовки зіграли свої ролі не гірше, ніж голівудські актори. Попрацювали і гримери: на перший погляд поранені нічим не відрізняються від справжніх.
 
В інсценуванні взяли участь десятки полісменів і сотні добровольців - працівників крамниці та звичайних громадян. На місце запросили десятки телеканалів. Тож журналісти мали змогу включитися в прямий ефір безпосередньо під час імітації теракту.

- Ми щойно стали свідками вибуху бомби у смертника тут, у Траффорд-центрі, і от зараз, як ви можете почути, лунають постріли.

Британію вважають однією з потенційних цілей бойовиків ІДІЛу. У листопаді 2015 року повідомляли, що Об'єднане королівство створить спеціальні кібер-сили для боротьби з Ісламською державою та хакерами.

У лютому цьогоріч у графстві Кент на півдні Англії провели інші небачені за розмахом навчання. Але тоді за сценарієм сотні загиблих і тисячі поранених спричинила найбільша в історії Європи техногенна катастрофа. Багатоповерховий будинок обвалився на велелюдну станцію лондонського метро "Ватерлоо", зім'явши і частково засипавши уламками вагони потяга.