Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 квітня 2016, 23:26 Суспільство
Оприлюднено відео, відзняте бойовиками ІДІЛ
Оприлюднено відео, відзняте бойовиками ІДІЛ

Пекло ІДІЛУ! В руки журналістів потрапила камера, якою бойовики Ісламської держави знімали свої "подвиги" - бої, вбивства і теракти! Унікальне відео - з того боку зла.

По той бік зла. У розпорядження журналістів потрапило просто приголомшливе відео, яке зняли на камеру самі бойовики "Ісламської держави". На цих кадрах терористи відправляють на завдання машину зі смертником.

- Нехай Аллах прийме твою душу!
- Не сумуй за мною.
- Треба поквапитися. Тут повно бойових літаків.

Далі - машина ІДІЛ вирушає в бік курдських позицій. Починається бій. Як виявилося, ті, кого боїться весь світ, не вміють стріляти! І дуже погано підготовлені.

- Куди ти стріляєш?
- Де мій магазин із патронами?

Видно, як куля влучає в бойовика. Але, вочевидь, він дістав легке поранення - і продовжив бій. На відео - паніка. І просто очевидна слабка бойова підготовка.

- Абу, цілься вище. Гільзи летять просто в нас! Абу Абдулла, ти хочеш убити нас!

На запису видно, як екстремісти обстрілюють супротивників із різних видів зброї. В хід ідуть гранатомети. І знову ж таки - стріляють з них терористи геть не досконало. Далі - в руці в бойовика щось вибухає. Попри це вони залишають машину і відстрілюються з кулеметів та автоматів Калашникова. 

-  Мене поранили. Мене поранили, Абу Абдулла.

Побачити бій очима бойовиків вдалося завдяки курдам, які захопили камеру під час боїв з терористами на півночі Іраку.
 
Ясір Абдулла, курдський військовик:

- Загалом нас атакували близько 200 бойовиків ІДІЛ. Коли бій закінчився, ми перевірили тіла, і на шоломі одного з бойовиків знайшли камеру GoPro.

Зараз територія "Ісламської держави" - це близько дев'яноста тисяч квадратних кілометрів. Основна частина теренів, підконтрольних бойовикам, розташована в Іраку і Сирії. Та ІДІЛівці намагаються поширити свій вплив і на Північну Африку. За різними оцінками, в бойових лавах Ісламської держави - 200 тисяч терористів.