Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 квітня 2016, 22:38 Суспільство
Черкаські копи оголосили ультиматум нетверезим водіям
Черкаські копи оголосили ультиматум нетверезим водіям

У Черкасах поліція оголосила війну п'яним кермувальникам. Патрульним ледь не щодня доводиться зупиняти автомобілі з нетверезими містянами. Кажуть: аби навчити людей відповідальності, готові діяти радикально.

Ось так у Черкасах поліція веде розмову із п'яними водіями. Цей чоловік спочатку намагався втекти від копів. Коли ж не вдалося - заблокував двері й вирішив перевтілитися на пасажира - швидко переліз на заднє сидіння. Тоді правоохоронці вирішили діяти радикально.

Олександр Кокоба, т.в.о. заступника керівника управління патрульної поліції Черкас:

- Було прийнято рішення розбити вікно, це була крайня необхідність, цим ми, можливо, відвернули більше зло, бо якби він поїхав, то міг би когось збити, потрапити в ДТП, міг би принести більші збитки, скажімо так.

Театр одного актора з перевдяганням і водієм-примарою на власні очі бачив Олег. Каже, шофер поводився агресивно і був у неадекватному стані. Тож переконаний, що полісмени діяли правильно.

Олег Фотель, свідок:

- Діяли абсолютно законно з нашої точки зору, і ми підтримуємо такі дії, бо треба прісєкати на корню. Це буде наглядним уроком показовим, бо в нас звикли п'яні водії, що все абсолютно безкарно, він може закритись в машині, і його уговарюють часами, шоб він оттуда вийшов.

Врешті власник легковика свій нетверезий стан визнав. Утім, відмовився проходити тест. Ні суми штрафів, ні вилучення водійського посвідчення, кажуть копи, п'яниць за кермом не зупиняють.

Зоя Вовк, речниця управління патрульної поліції Черкас:

- Майже щодня наші патрульні фіксують випадки, коли водії перебувають у нетверезому стані за кермом, і притягують їх до відповідальності. Управління патурльної служби у Черкасах попередажє, що спуску водіям, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння і керують транспортним засобом, не буде.

І вкотре застерігають - не сідати за кермо напідпитку, адже така безвідповідальність може коштувати чийогось життя.