Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 квітня 2016, 23:40 Суспільство
Неприємне сусідство в полтавському мікрорайоні
Неприємне сусідство в полтавському мікрорайоні

Могили тварин поряд із дитячим садочком та житловими будинками. Ось така панорама відкривається з вікон полтавських новобудов, що у мікрорайоні "Сади один". За кількадесят метрів від будівель - кладовище домашніх тварин.

Могили тварин поряд з дитячим садочком та житловими будинками. Перші поховання тут з'явилися кілька років тому, коли на цьому місці була пустка. Мешканців новобудов таке сусідство з цвинтарем жахає.

Тетяна Величко, мешканка Полтави:

- У нас тут немає навіть 50 метрів. Плюс дитячий садочок. Там навіть менше 20 метрів знаходиться, це небезпечно для здоров'я нас і наших дітей. Тому що собаки гинуть і домашні улюбленці не тільки там від старості. Вони гинуть від різноманітних хвороб: кишечних інфекцій чи чумки. Тобто, дитина побігає, візьме землю, ти не услідкуєш - вона візьме руку в рот і буде ця кишкова інфекція.

Люди кажуть: куди тільки не зверталися з проханням перенести цвинтар домашніх тварин якнайдалі від будинків. Та поки марно.

Юлія Гаркавенко, мешканка Полтави:

- 25 вересня 2015, ось у мене виконавчий комітет постановив про ліквідацію. Відтоді ніяких дій не відбувалося. Все залишалося на тому ж рівні, в тому ж стані.

У мерії про проблему знають, утім, що робити - поки не вирішили. За могилами доглядають господарі померлих тварин. І вони категорично проти знесення кладовища. Як вихід - чиновники пропонують обгородити це місце парканом. А для нових поховань віднайти територію за містом.

Олексій Чепурко, заступник Полтавського міського голови:

- Ми виходимо з того, що треба, мабуть, певну ділянку їм відвести. Але з іншого боку те ж, що це відбувається в безпосередній близькості від будинку, до дитячого садочка, до місць відпочинку, я думаю, що це неправильно. Тому зараз шукаємо вихід з цієї ситуації. Але не пішли шляхом просто знищити це кладовище. Намагаємося знайти компромісне рішення.

А поки чиновники вирішують, що ж робити, поряд із новобудовами та дитячим садочком з'являються нові захоронення.