Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 квітня 2016, 02:19 Суспільство
Вуличний зарядний пристрій в Тернополі живиться від сонця
Вуличний зарядний пристрій в Тернополі живиться від сонця

Сонячне дерево заряджає телефони. У тернополян з'явилося ноу-хау - гігантське зарядне, яким може скористатися кожен мешканець. Більше про технічну дивовижу в нашому сюжеті.

Гігантський зарядний пристрій зовні нагадує дерево. Його висота - майже п'ять метрів, замість листочків на гілках - плити сонячних батарей. Під чудернацькою новинкою можна заховатися від сонця і водночас - зарядити телефона. Доки гаджет споживатиме енергію, до ваших послуг - Wi-Fi. Тернополяни одразу перевіряють диво техніки.

Олександр, тернополянин:

- Я заряджаю мамин телефон, підключив його до енерго-батареї.

Такий зарядний пристрій - єдиний в Україні. Його вартість три тисячі доларів, встановити енергетичне дерево вдалося завдяки благодійникові. 

Сергій Надал, міський голова Тернополя:

- Це станція підзарядки акумуляторів, яка буде працювати від сонячних батарей.

Диво-стовбур розмістили у тій частині міста, де найбільше туристів. Дерево одночасно здатне нагодувати дев'ять пристроїв.

Володимир Яремчук, автор ідеї:

- Мало би виправдати потреби тих, хто забув зарядити телефон, або для туристів. Так як ми розраховуємо, це буде цілодобово працювати. І завжди буде можливість заряджати.

Ідея зарядити телефон просто під час прогулянки містом дуже сподобалась молодим мамам, які подовгу прогулюються з дітьми. Якщо новинка приживеться - таких енергетичних пристроїв у місті побільшає.