Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 квітня 2016, 22:36 Суспільство
Терористи напали на поліцію на російському Ставропіллі
Терористи напали на поліцію на російському Ставропіллі

У російському Ставропольському краї - атака терористів! У тамтешньому селі Новоселицькому евакуювали школи та дитсадки. І запровадили пропускну систему. А все через те, що троє смертників напали на поліційний відділок. Терористів знешкодили. Та зараз шукають їхніх спільників.

На Ставропіллі - атака терористів! Ось тут - в селі Новоселицькому - біля будівлі поліції прогриміли вибухи. Троє бойовиків з гранатами спробували напасти на відділок. Двох злочинців вбили правоохоронців. Третій - підірвав себе сам. Інших жертв і постраждалих немає. Єдине - пошкоджена будівля відділку та службові машини.

- Громко было, сильные хлопки были, я 5 штук насчитал.

У район теракту одразу відрядили колону бронетехніки. Зараз шукають спільників терористів, які могли втекти автомобілем. Бойовики пересувалися зеленим ВАЗом. Зараз ця машина в розшуку. За попередньою інформацією, один із нападників був місцевим мешканцем. Особи інших поки не з'ясовані. Російські канали повідомляють, що вже знають ім'я одного зі смертників.

- Один из предполагаемых смертников отсидел 9 лет за убийство. Мужчина по фамилии Акаев был осужден за убийство своего зятя. Именно в тюрьме мужчина стал приверженцем радикальных идей. Он освободился всего в феврале этого года. Жил с мамой. Семьи и детей у него не было.  

У селі Новоселицькому зараз фактично надзвичайний стан.

Володимир Володимиров, губернатор Ставропольського краю:

- Мы сразу эвакуировали школы и садики. Полностью вывезли всех больных с территории больницы. Все соцучреждения переведены в режим постояного контроля. То есть мы опять вводим пропускную систему. 

Наприкінці березня на шляху автоколони поліції в Дагестані, що неподалік Ставрополя, бойовики підірвали дві бомби. Тоді один правоохоронець загинув, двоє були поранені. Наступного дня в тому ж таки Дагестані водій легковика під час перевірки на КПП скоїв вибух. І знову були загиблі й поранені. Тоді відповідальність за обидва теракти взяла на себе "Ісламська держава".