Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 квітня 2016, 21:53 Суспільство
Закохані з Британії воз'єдналися через 70 років
Закохані з Британії воз'єдналися через 70 років

Неймовірна історія кохання двох британців. Їх розлучила Друга Світова війна, але нині пара - знову разом і навіть, попри поважний вік - обом по 90 років - готуються до весілля! Як ветеранам-молодятам вдалося віднайти забуті почуття?

Рой Вікерман:

- Ми з Норою - однокласники. Мене перевели з Лондона до їхньої школи в 1940-му. Я побачив Нору й закохався з першого погляду!

Рой досі пам'ятає яскраву жовту, оздоблену трояндами сукню, в яку того дня була вбрана його Нора. Закохані, щойно їм виповнилося 18, хотіли побратися. Втім, війна внесла в їхні плани свої страшні корективи.

Рой Вікерман:  

- Мене призвали на службу в 1944-му. Перед від'їздом я освідчився Норі, і вона сказала "так".

Роя поранив снайпер під час кровопролитної битви під час Арденнської операції. Півроку війська протистояли німецьким окупантам. І Рой мало не загинув. Хлопець ризикував залишитися калікою, тому й розлучився з коханою на довгі роки. А все через те, щоби його люба Нора все життя не жаліла його. Тому й розірвав стосунки.

Розлука тривала довгих 70 років. І він, і вона мали сім'ї, дітей, онуків. Але не знали ані адреси, ані подальшої долі один одного. Хоча, як виявилося, весь цей час жили на відстані кількох десятків кілометрів. З міста Сток-он-Трент до Хартсвілла можна дістатися менш ніж за годину. Нещодавно Рой після того, як більшу половину життя картав себе за страшну помилку, зважився розшукати своє перше кохання. Сивоволосий романтик зателефонував на радіо й звернувся до всіх, хто може допомогти йому знайти Нору. Журналісти вже наступного дня надіслали дідусеві координати.
 
- Я викликав таксі, взяв розкішний букет квітів і поїхав до Нори додому. Вона відчинила двері - й упізнала мене! Пам'ятаєш, що ти сказала мені?

- Що я дуже рада бачити тебе!

- А ще поцілувала, пам'ятаєш?

- Так, і міцно обійняла, й просила не відпускати більше ніколи!

Вони міцно тримаються за руки, й разом із друзями - власними дітьми й онуками - святкують заручини. А днями відсвяткували 90-й день народження Роя! Саме цього дня він повторно освідчився коханій! Вже влітку закохані ветерани відгуляють відкладене під час Другої Світової війни весілля. А поки знайомляться з родичами один одного, адже об'єднуються дві величезні сім'ї.

- Як щодо медового місяця?

- Звісно, але ми проведемо його тут, на Батьківщині!

Вони стали національними зірками, про них пишуть і світові таблоїди. На екранах телебачення сяє та сама обручка, яка знову прикрашає палець Нори. Співвітчизників цікавить одне: як вижила їхня історія кохання і в чому секрет таких міцних і незламних перед життєвими випробуваннями почуттів? Рой і Нора кажуть - вони просто кохають один одного.