Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 квітня 2016, 01:49 Суспільство
Фіскальна служба звітує про успіхи
Фіскальна служба звітує про успіхи

Податками скарбниця багатіє! В цьогорічному бюджеті їх більше на 35 мільярдів гривень! У Фіскальній службі успіхи пов'язують із останніми реформами. Приміром, ефективніше запрацювали митниці. А щоб не допустити корупції, між керівниками митних підрозділів відбувається ротація.

Печатки, фіктивні документи та купа грошей! Так дніпропетровські правоохоронці затримували організаторів конвертаційного центру з обігом майже 300 мільйонів гривень! Фінансові оборудки прокручували двоє містян. Через низку підставних фірм вони переводили в готівку гривні для більш ніж ста підприємств реґіону. Та це не єдине гучне викриття! 

Роман Насіров, керівник Державної фіскальної служби України:

- Тільки з початку року за три місяці ми ліквідували 30 конвертаційних центрів. Якщо так порахувати, три місяці - це 90 днів. Тридцять центрів - кожен третій день.

Голова Державної фіскальної служби не приховує - підпільних конвертцентрів ще вистачає, але українські бізнесмени вже почали виходити з тіні. І як наслідок - з початку року небачені раніше суми сплачених податків.

Роман Насіров, керівник Державної фіскальної служби України:

- Ми маємо рекордну суму надходжень податків за всю історію - це більше ніж 60 мільярдів гривень. Якщо бути точним - 60,1 млрд грн. Таких надходжень не було ніколи.

І це лише за березень. Загалом за квартал до скарбниці надійшло 140 мільярдів гривень. Керівники фіскальної служби переконані - це наслідки новацій, зокрема на митниці. Там досвідчених керівників не звільняють, а відправляють керувати підрозділами в інші реґіони.

Роман Насіров, керівник Державної фіскальної служби України:

- На багатьох митницях ми поміняли керівників щонайменше 1 раз, а то й два рази. Зараз ми проводимо ротацію. Є нормальні люди, але ми хочемо подивитися, як вони будуть працювати, десь краще працювати.

У службі також додають - цьогоріч до бюджету зберуть більше коштів, аніж заплановано. А ось головним завданням буде правильно використати надлишок. Як один із варіантів - надіслати надлишкові кошти на ремонт доріг.