Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 квітня 2016, 01:14 Суспільство
У Черкасах скандал через розплідник собак
У Черкасах скандал через розплідник собак

Сусідські війни чи терор собаками? У Черкасах мешканці багатоповерхівки живуть поряд із псарнею! Чоловік у звичайній квартирі розводить величезних німецьких догів. Люди кажуть - собаки гуляють без намордників і нападають на дітей! Натомість господарі зазначають: їхні доги лагідні та спокійні. То хто ж правий? І чи можна якось вплинути на сусідів-собакарів?

Псарня - у квартирі! Біля цього будинку в Черкасах зібралося з десяток людей. У всіх у них спільна біда - сусід-собакар. У чоловіка в оселі живуть величезні доги! Пси начебто нападають на інших тварин та лякають дітей. 

Семен Шлончак, мешканець м. Черкаси:

- Ребенок начал спускаться на улицу, услышал, что собаки идут, так она со второго этажа бежала, а они за ней бежали, очень страшно, переживаю за нее, за жену, большую часть времени они сами дома.

Доги гуляють без намордників. За ними ніхто не прибирає. А на зауваження господарі просто не реагують. Перелік претензій сусідів - невичерпний. Та найстрашніше - порахувати, скільки величезних собак живе у квартирі - неможливо.

Марія Сутирина, мешканка м. Черкаси:

- В прошлом году их наплодилось 15 штук, в подъезд было невозможно заходить, дышать тоже невозможно, за уборку не сдают, намордники не одевают, были случаи, что покусали соседского ребенка, он выгуливал маленькую собачку, собаки начали кусать эту собачку, а ребенок ее защищал.

А ось і господар догів. Він якраз повертається з прогулянки - з одним собакою. Спочатку від камери чоловік тікає. Та згодом виходить із квартири на розмову. Каже - сусіди намагаються з ним поквитатися.

Власник собак:

- Компромисс с данной соседкой мы не будем искать, у нас с ней судебное дело совсем по другому вопросу, вот в чем проблема, как бы являются поводом собаки.

Чоловік виводить з квартири одного дога. Каже - його собаки виховані та доглянуті. Та й взагалі зараз в оселі їх лише двоє.

- Она на вас кидается? Она агрессивна? Хотя она должна защищать свой этот самый, согласитесь.

У пошуках правди сусіди йдуть до чиновників. Та ті зарадити нічим не можуть. Одного разу власника собак оштрафували. І на цьому повноваження інспекторів - закінчились.

Олександр Давиденко, керівник управління інспектування Черкаської Міськради:

- В дворі чисто, в під'їзді чисто, всі документи в порядку, тому нам, як управлінню інспектування, реагувати фактично ні на шо.

Таких історій із собачими розплідниками у квартирах - немало, кажуть зоозахисники. До них часто дзвонять зі скаргами на власників псів.

Леся Матвєєва, місцева зоозахисниця:

- В первую очередь страдают животные, и в этом случае человек не рассматривает животное как компаньона, члена семьи и друга, а просто как способ зарабатывать деньги, это мешает не только соседям, как мы тут видим, но и самим животным.

Аби владнати проблему, потрібно запровадити ліцензування для тих, хто розводить собак. З чітко записаними умовами утримання тварин. Як у цивілізованих країнах.