Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 березня 2016, 01:02 Суспільство
Романтична історія єгиптянина-псевдотерориста
Романтична історія єгиптянина-псевдотерориста

Судове закінчення терористично-романтичної історії! Сьогодні перед законом постав викрадач-невдаха. Єгиптянин Сейф ад-Дін Мустафа. Це він напередодні влаштував переполох на весь світ. І з бутафорським поясом шахіда викрав літак із пасажирами. Аби побачитися із... дружиною! Хто ж він - недолугий та чуттєвий терорист? І що йому тепер загрожує за свою витівку?

На Кіпрі судять терориста-романтика, який викрав літак заради дружини. Це - єгиптянин Сейфа ад-Дін Мустафа. У свої 59 він дожився до того, що тепер його звинувачують у піратстві, зберіганні вибухових речовин і викраденні людей!

Андреас Ангелідіс, речник поліції Кіпру:

- Підозрюваний представив сьогодні перед судом, і буде перебувати під вартою протягом щонайменше восьми днів. Справа - на стадії розслідування. 

Викрадач-невдаха розповів, що захопив літак із відчаю. Бо ніяк не міг зустрітися зі своєю сім'єю, яку не бачив 24 роки!

Сейф ад-Дін Мустафа:

- Коли хтось не бачив свою сім'ю 24 роки і хоче побачити своїх дружину і дітей, а єгипетський уряд не дозволяє йому, що він повинен робити?

У Мустафи і його колишньої дружини - громадянки Кіпру - було четверо дітей. Більше двадцяти років тому Мустафа покинув Кіпр і повернувся до Єгипту. Там він навіть встиг посидіти у в'язниці. Щоправда, невідомо за що. А в розпал єгипетської революції чоловік утік разом із сотнями інших тюряжників. Та схоже, тепер горе-терорист знову сяде. І надовго. Та й на романтику він може не розраховувати. Бо його колишня дружина вже заявила - до Мустафи у в'язницю не ходитиме.

Дружина Сейфа ад-Діна Мустафи:

- Мене бентежить вся ця публічність, і я не хочу його бачити. Він трохи психічно неврівноважений, але не злий. Я не розмовляла з ним відтоді, як він поїхав з Кіпру у 1994-му році. 

Пасажири рейсу кажуть: чіткого наміру летіти на Кіпр египтянин не мав. Просто палива в лайнері вистачало саме до Ларнаки. Вони називають викрадача тихим, спокійним і дуже недолугим злочинцем. За словами командира корабля, про захоплення літака стало відомо із записки, яку передав пілотам один з пасажирів. Лише пізніше з'ясували, що у викрадача був муляж бомби. Він одягнув на талію медичний бандаж, закріпивши на ньому дроти. Деякі заручники навіть встигли зробити селфі із дивним викрадачем у бутафорському поясі шахіда.